Ludovic Orban: „Există o variantă de a creşte progresiv alocaţiile”

Premierul Ludovic Orban afirmă că Guvernul nu-şi permite dublarea alocaţiilor, suma necesară fiind de 7 miliarde de lei.

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 15:17
Ludovic Orban: „Există o variantă de a creşte progresiv alocaţiile”

Premierul Ludovic Orban a vorbit, miercuri, despre creșterea pensiilor și salariilor, dar nu a dat un răspuns clar despre majorarea acestor venituri.

„Cu domnul Cîțu nu am discutat despre pensii, ci depre programul economic. Vedem după Legea responsabilității financiar-bugetare. Comisia de prognoză trebuie să realizeze prognoza economiei. Urmărim toate analizele ale Comisiei Europene. În funcție de asta, vom lua o decizie.

Există o variantă de a crește progresiv alocațiile. Resursele financiare sunt limitate. Obiectivul este de a relua creșterea economică, de a crește exporturile”, a spus Ludocvic Orban.

Anunţul premierului Orban despre mărirea alocaţiilor: „Nu ne putem permite dublarea lor, dar vom căuta soluţii pentru creşterea lor” 

Curtea Constituţională a anunţat, marţi seară, că va dezbate, în 15 iulie, sesizarea Guvernului cu privire la dublarea alocaţiilor. ”Termen de judecată 15 iulie pentru sesizarea referitoare la Legea privind respingerea OUG 2/2020 pentru prorogarea intrarii în vigoare a art. I pct.1 din Legea 14/2020 privind aprobarea OUG 9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61 /1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin. (1) din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea persoanelor cu handicap”, a transmis, marţi seară Curta Constituţională.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul atacă această lege la Curtea Constituţională întrucât parlamentarii nu au prevăzut sursele de finanţare pentru dublarea alocaţiilor.

În 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la dublarea alocaţiilor. În 16 ianuarie, Guvernul a amânat, prin Ordonanţă de Urgenţă, dublarea alocaţiilor, până la 1 august.

Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a fost respinsă de Parlament.