Ludovic Orban: Florin Iordache a solicitat asistenţa Comisiei de la Veneţia, dar instituţional nu poate

Publicat: Duminică, 21 Octombrie 2018 14:31 // Actualizat: Duminică, 21 Octombrie 2018 14:31 // Sursa: romaniatv.net

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că Florin Iordache a solicitat asistenţa Comisiei de la Veneţia pentru a transpune în legislaţie recomandările comisiei, însă instituţional acest lucru îl pot solicita doar preşedinţii Parlamentului sau premierul.

”Dnul Iordache, trebuie să ştiţi, că în plenul Comisiei de la Veneţia, probabil fiind literalmente zdrobit de analiza critică făcută de experţi, a solicitat Comisiei de la Veneţia asistenţa Comisiei în elaborarea modificărilor pentru transpunerea în legislaţie a recomandărilor Comisiei de la Veneţia. Evident că oficialii Comisiei de la Veneţia îi răspund dnului Iordache că nu este cel care instituţional poate să apeleze la Comisia de la Veneţia ca să asiste procesul de elaborare, şi i-au zis că aşteaptă solicitarea din partea Guvernului sau din partea conducerii Camerelor. Aşteptăm ca dnul Tăriceanu şi cu dnul Dragnea, sau poate Vasilica Viorica să formuleze această solicitare”, a afirmat liderul PNL, potrivit News.ro.

Ludovic Orban a atras atenţia asupra consecinţelor pe care raportele Comisiei de la Veneţia le vor avea.

”Pentru că suntem în ceasul al doisprezecelea, practic cele două rapoarte ale Comisiei de la Veneţia vor fi baza tuturor demersurilor ulterioare care vor fi realizate în privinţa României, atât la nivelul Comisiei Europene, Parlamentului European, Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, GRECO, şi la nivelul tuturor celorlalte entităţi în care România este parte, inclusiv atitudinii partenerului nostru strategic, SUA. Ne pasc pericole uriaşe, în cazul în care în ceasul al doisprezecelea nu se vor trezi aceşti indivizi, certaţi cu legea, certaţi cu democraţia şi care nu înţeleg că destinul european al României presupune un comportament în conformitate cu principiile, valorile şi regulile care sunt stabilite la nivel european”, a spus Orban.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Florin Iordache Ludovic Orban ordonanta legile justitiei oug 92 2018
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 oct 03:29
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
Cand ii impartaseste parintele Cal istrat Chi fan zicea ca le da pe Hristos sub forma de vin care simbolizeaza sangele si painea care simbolizeaza trupul lui Iisus.Cand baga ceva murdar in trup si sange,cand il chinuie sau il vatama,sau il obliga sa se murdareasca in desfranari lui Hristos ii fac de fapt toate relele.
22 oct 03:09
Răspunde | Votează email 0 email
Maria
Am dat cu creionul in catedra ca sa fac liniste.Iata ca domnul Basescu lasa pe toata lumea sa candideze.
1
EUR
4.7287
RON
21 Jun
noapte 19 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H