Ludovic Orban ia în calcul demisia din PNL. „Dacă colegii mei vor persista în speranţa absurdă de a obţine voturile PSD-ului la învestirea unui Guvern minoritar”

Ludovic Orban nu exclude despărţirea de PNL, partidul pe care l-a condus, dacă liberalii vor obţine susţinerea parlamentarilor PSD pentru a susţine un Guvern minoritar.

08 oct. 2021, 15:53
Ludovic Orban ia în calcul demisia din PNL. „Dacă colegii mei vor persista în speranţa absurdă de a obţine voturile PSD-ului la învestirea unui Guvern minoritar”

Ludovic Orban ia în calcul demisia din PNL şi spune că, deocamdată, nu a discutat cu parlamentarii care l-au susţinut despre o posibilă decizie prin care să demisioneze în bloc.

Ludovic Orban ia în calcul demisia din PNL. „Eu nu am trăit atâţia ani, ca să mai accept încă o experienţă distrugătoare pentru România, cum a fost experienţa USL”

Fostul preşedinte PNL a vorbit despre momentul în care ar putea demisiona din partid.

„În momentul de faţă, pe mine mă interesează să găsim o soluţie pentru România, o soluţie de guvernare. Poziţia mea publică a fost foarte clară, nu cred că există o altă şansă de a forma un Guvern onorabil şi benefic pentru România decât prin refacerea coaliţiei de guvernare.

Dacă colegii mei vor persista în speranţa absurdă de a obţine voturile PSD-ului la învestirea unui Guvern minoritar, evident că există posibilitatea să ne despărţim. Eu nu am trăit atâţia ani, ca să mai accept încă o experienţă distrugătoare pentru România, cum a fost experienţa USL”, a declarat Ludovic Orban, la RFI.

Citeşte şi: Florin Cîţu cere măsuri urgente în ziua cu record de morţi din cauza COVID-19. „Este inadmisibil! Arată că nu a fost pregătit valul patru”

Întrebat dacă cei 41 de parlamentari care-l susţin vor pleca şi ei din PNL odată cu el, liberalul a răspuns: ”N-am purtat astfel de discuţii deocamdată”.​

De asemenea, Ludovic Orban, fostul preşedinte PNL, a catalogat propunerea lui Florin Cîţu din partea liberalilor pentru postul de premier drept o „aberaţie” şi o „propunere neconstituţională. Mai mult, fostul şef al Executivului a avertizat că preşedintele Klaus Iohannis ar încălca prevederile Constituţiei dacă l-ar desemna din nou pe Cîţu pentru a forma Guvernul.

Ludovic Orban a reacţionat după ce noua conducere PNL a anunţat joi că va prezenta la consultările de la Palatul Cotroceni varianta în care Florin Cîţu să fie propus premier.

„O aberație, o propunere în primul rând neconstituțională. După demiterea mea prin moțiunea de cenzură din februarie, în momentul în care președintele Iohannis m-a desemnat tot pe mine, PSD a atacat la CCR și CCR a luat decizia conform căreia premierul care a fost demis la moțiunea de cenzură nu mai poate fi propus premier”, a afirmat Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban a luat foc după ce PNL insistă cu varianta Florin Cîţu premier. „O aberaţie. Iohannis ar încălca Constituţia”