Ludovic Orban iese la atac înainte de şedinţa PNL convocată de Cîţu: „Cred că nu aveţi îndoieli legate de capacitatea mea de a asigura o majoritate parlamentară mai solidă”

Preşedintele PNL Ludovic Orban profită de criza politică provocată de Florin Cîţu, contracandidatul său la funcţia de preşedinte al partidului, şi le transmite liberalilor că el are capacitatea de a asigura o majoritate parlamentară mai stabilă decât cea pe care se bazează premierul.

02 sept. 2021, 10:45
Ludovic Orban iese la atac înainte de şedinţa PNL convocată de Cîţu: „Cred că nu aveţi îndoieli legate de capacitatea mea de a asigura o majoritate parlamentară mai solidă”

Ludovic Orban a scris joi, pe pagina sa de Facebook, că asigurarea coeziunii majorităţii parlamentare necesită „extrem de multă experienţă, foarte multe calităţi, foarte multă ştiinţă în materie de negociere”, sperând ca astfel să câştige voturi în cursa pentru şefia partidului cu Florin Cîţu.

„Asigurarea coeziunii acestei majorităţi parlamentare în actul de guvernare reclamă extrem de multă experienţă, foarte multe calităţi, foarte multă ştiinţă în materie de negociere. Cred că nu aveţi îndoieli legate de capacitatea mea de a asigura o majoritate parlamentară mai solidă şi mai confortabilă”, a scris Orban, joi, pe Facebook.

În aceste condiţii, coducerea liberală a fost convocată pentru joi, la ora 11:00, în contextul crizei provocate de disputa dintre premierul Florin Cîţu şi USR-PLUS pe tema Programului Anghel Saligny, dispută soldată cu revocarea ministrului Justiţiei Stelian Ion.

Florin Cîţu este sigur de susţinerea lui Klaus Iohannis

Florin Cîţu este sigur că preşedintele Klaus Iohannis va semna decretul de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei Stelian Ion şi le-a transmis acest lucru celor din conducerea USR PLUS încă de miercuri seară.

Discuțiile dintre Florin Cîţu şi liderii USR PLUS au avut loc miercuri seară, cu puțin timp înainte ca premierul să anunțe public că a semnat revocarea din funcție a lui Stelian Ion, pe care l-a acuzat că nu ar fi vrut să avizeze proiectul de OUG pentru lansarea programului Anghel Salingy. Stelian Ion a declarat în repetate rânduri că nu putea aviza documentul pentru că acesta nu ajunsese în original la Ministerul Justiției.

Citeşte şi: Scandal în coaliţie. Alina Gorghiu: „USR-PLUS tot ameninţă că iese de la guvernare. Un Guvern nu poate functiona sub asemenea santaj”

Biroul Politic Naţional al PNL, convocat pentru ora 11:00

Coducerea liberală a fost convocată pentru joi, la ora 11:00, în contextul crizei provocate de disputa dintre premierul Florin Cîţu şi USR-PLUS pe tema Programului Anghel Saligny, dispută soldată cu revocarea ministrului Justiţiei Stelian Ion.

Scandal în coaliţie. Alina Gorghiu: „USR-PLUS tot ameninţă că iese de la guvernare. Un Guvern nu poate functiona sub asemenea santaj”
”În temeiul alin 3 al art. 85 din Statutul PNL, la solicitarea membrilor BPN, se convoacă şedinţa BPN azi, 02 septembrie 2021, ora 11:00, prin videoconferinţă”, este mesajul primit de membrii conducerii liberale.

USR PLUS solicitase convocarea unei şedinţe a coaliţiei pentru joi la ora 10:00.