Scandal în coaliţie. Alina Gorghiu: „USR-PLUS tot ameninţă că iese de la guvernare. Un Guvern nu poate functiona sub asemenea santaj”

Este scandal în coaliţie după ce Florin Cîţu a încercat să introducă pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de guvern programul Anghel Saligny. Alina Gorghiu a declarat într-o intervenţie telefonică la România Tv că îşi doreşte ca USR-PLUS să rămână la guvernare, precizând că ţara noastră nu are nevoie în acest moment de o perioadă de instabilitate.

02 sept. 2021, 10:39
Scandal în coaliţie. Alina Gorghiu: „USR-PLUS tot ameninţă că iese de la guvernare. Un Guvern nu poate functiona sub asemenea santaj”

Scandal în coaliţie. Alina Gorghiu a declarat că dacă USR-PLUS va susţine moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva propriului guvern, va cădea singur într-o capcană.

Scandal în coaliţie. Alina Gorghiu: Vom reafirma spriinul ferm pentru domnul Florin Cîtu

Citeşte şi USR PLUS a decis că va susţine o moţiune de cenzură împotriva premierului Cîţu. PNL, sprijin total pentru premier

„Vom avea o sedinta a Biroului Politic la ora 11. Vom reafirma spriinul ferm pentru domnul Florin Cîtu. Vom discuta ce avem de facut mai departe. Mandatul PNL, Usr si UDMR a fost unul pentru modernizarea si dezvoltarea Romaniei. În ultimele luni colaborarea a fost bună. Nu ne permitem o perioada de instabilitate. Cei mai afectati vor fi romanii.

Îmi doresc ca USR sa ramană la guvernare. În ultima perioada, USR-PLUS tot ameninţă că iese de la guvernare. Un guvern nu poate function sub asemenea, santaj.

La momentul acesta USR nu are semnaturi pentru o motiune. Daca vor sa se asocieze cu PSD sa pice propriul guvern, eu cred ca e o capcana in care se duc singuri. Aceasta coalitie este obligata sa-si respecte programul de guvernare. Sunt increzatoare ca o solutie va fi gasita in perioada urmatoare. Sunt convinsa ca responsabilitatea va prima”, a declarat Alina Gorghiu la România Tv.

Alina Gorghiu, despre demiterea lui Stelian Ion: „Dacă nu poți să duci la bun sfârșit măcar desființarea SIIJ ce ar trebui să facem?”

Citeşte şi Cererea de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei a ajuns la Cotroceni. Preşedinţia: Klaus Iohannis o analizează

Alina Gorghiu, senator PNL, a spus că speră ca USR PLUS ”să fie responsabil” și să „urmărească interesele celor mulți”, spunând că ministrul Justiției, Stelian Ion, nu a reușit să desființeze Secția Specială de investigare a magistraților.

”1) Poți contribui la această guvernare dacă nu vrei modernizarea României?

2) Ai voie să blochezi activitatea Guvernului pentru că așa vrei tu?

3) Dacă nu reușești să duci la bun sfârșit nici măcar un proiect, nici măcar desființarea SIIJ, cu privire la care ai găsit consens când ai intrat în minister, ce ar trebui să facem? Îmi pare rău că trebuie să pun aceste întrebări ale căror răspunsuri le știm toți. Decizia prim-ministrului de remaniere a ministrului justiției devenise absolut necesară. PNL o susține total. Nu vom negocia proiectele de investiții, nici condițiile de trai ale românilor. Este normal ca fiecare cetățean să aibă acces la asfalt, la gaze și la canalizare. Sper că USRPLUS va fi responsabil și va urmări interesele celor mulți. Să nu iasă de la guvernare. Interesul public este ca această guvernare să livreze rezultate”, a scris Alina Gorghiu, după remanierea lui Stelian Ion.

Reamintim că Florin Cîţu a decis miercuri seara că îl remaniază pe Stelian Ion, ministrul Justiţiei. Lucian Bode a fost propus interimar.