Ludovic Orban îi cere lui Ciolacu să-i retragp sprijinul politic lui Vasile Dîncu: „Ministrul Apărării pune în pericol scutul de la Deveselu, chiar când Putin ameninţă cu arme nucleare”

Liderul Forţa dreptei, Ludovic Orban îi cere joi preşedintelui PSD să îi retragă sprijinul politic ministrului Apărării, Vasile Dîncu, acuzându-l că ”pune în pericol scutul de la Deveselu chiar în timp ce Putin şi alţi lideri de la Kremlin ameninţă cu folosirea armei nucleare”.

29 sept. 2022, 13:45
Ludovic Orban îi cere lui Ciolacu să-i retragp sprijinul politic lui Vasile Dîncu: „Ministrul Apărării pune în pericol scutul de la Deveselu, chiar când Putin ameninţă cu arme nucleare”

”Ministrul Apărării ne lasă fără apărare. În comuna Cârcea este amplasat un radar care are obiectivul de apărare a scutului de la Deveselu contra atacurilor aeriene de joasă înălţime. Scutul de la Deveselu este un element cheie al sistemului defensiv anti-rachetă, care are rolul de a proteja ţările NATO contra unui eventual atac nuclear rusesc. Tot în comuna Cârcea este primar din 2004 Valerică Pupăză, de la PSD. Domnul Pupăză este şi proprietar de terenuri din comună şi se ocupă de tranzacţii imobiliare. Una a ajuns în atenţia opiniei publice. Vânzarea unui teren de 235.000 de metri pătraţi către LIDL pentru construirea unui depozit”, spune Orban în postare.

Liderul Forţa Dreptei precizează că, deşi ştia că terenul este în apropierea unui radar şi că, pentru emiterea autorizaţiei de construcţie, era necesar conform prevederilor legale avizul MAPN, primarul proprietar şi vânzător a omis să precizeze acest „amănunt” în cursul procesului de eliberare a certificatului de urbanism şi, ulterior, a autorizaţiei de construcţie. Asta doar pentru terenul tranzacţionat de el, pentru că pentru un alt teren din vecinătate s-a cerut avizul MAPN.

”Ministerul Apărării, după emiterea autorizaţiei de construcţie, atacă perfect justificat în instanţă autorizaţia pentru a bloca lucrările de construcţie a depozitului pentru că afectează funcţionalitatea radarului, făcându-l aproape inutil şi lăsând fără apărare scutul de la Deveselu. În cursul procesului, ministerul care a atacat autorizaţia îşi schimbă poziţia şi ajunge la o înţelegere extrajudiciară cu LIDL prin care renunţă la acţiune şi se angajează să relocheze radarul pe cheltuiala NATO”, spune Ludovic Orban.

Citeşte şi: Oana Lovin, dezlănţuită la adresa lui George Simion, după ce AUR a votat închiderea minelor Lonea şi Lupeni: „Să nu te văd în Piaţa Victoriei, nu răspund de faptele mele. Dacă mai calci în Valea Jiului, pleci cu picioarele în ghips”

”Absolut scandalos! Pentru a nu deranja primarul pesedist, care a băgat în propriile buzunare milioane de EURO, preşedintele Consiliului Judeţean ( tot PSD ), care a semnat certificatul de urbanism şi autorizaţia de construcţie, ambele ilegale, şi alţi actori implicaţi în acest tun imobiliar, ministrul PSD al apărării, Vasile Dâncu, nu numai că nu face plângere penală contra celor care au călcat în picioare legea, dar renunţă şi la procesul intentat LIDL şi autorităţilor locale pentru anularea autorizaţiei şi oprirea construcţiei ilegale”, mai spune preşedintele Forţei Dreptei.

Potrivit lui Orban, ”ministrul apărării pune în pericol scutul de la Deveselu chiar în timp ce Putin şi alţi lideri de la Kremlin ameninţă cu folosirea armei nucleare. Noroc că un judecător de la Tribunalul din Craiova a anulat înţelegerea extrajudiciară dintre MAPN şi LIDL”.

”Deşi acest tun imobiliar a fost prezentat în media independentă, până astăzi instituţiile statului care au competenţe legale nu au făcut nimic. Preşedintele tace. CSAT tace. DNA tace. Premierul Ciucă, fost şef al statutului major, originar din Dolj şi chiar senator de Dolj, tace complice. Ciolacu, şeful PSD, tace şi el mâlc. Se încearcă în mod clar „punerea batistei pe ţambal”, muşamalizarea acestei tranzacţii veroase. Îi cer public preşedintelui PSD să îi retragă sprijinul politic atât lui Vasile Dâncu, ministrul apărării, cât şi primarului PSD din Cârcea şi preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj. Îi cer Premierului Ciucă şi Preşedintelui Iohannis să îl demită de urgenţă pe Vasile Dâncu din funcţia de ministru al apărării pentru punerea în pericol a siguranţei naţionale. Solicit public şefului DNA să demareze imediat o anchetă penală pentru identificarea şi pedepsirea vinovaţilor”, mai spune Orban.

Citeşte şi: Istoricul Marius Oprea, doctor în istoria Securităţii, aruncă BOMBA: „Recorder nu e folosit de serviciile de la noi, ci de alte servicii. Urmăriţi banii şi nu e greu de dovedit”