Ludovic Orban îi cere lui Nicuşor Dan să lase Guvernul în frig: „Mai bine să le îngheţe ţurloaiele guvernanţilor decât să sufere de frig bucureştenii”

Referitor la subiect, premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că a avut întâlniri personale cu primarul Nicuşor Dan în mai multe rânduri.

10 nov. 2022, 15:43
Ludovic Orban îi cere lui Nicuşor Dan să lase Guvernul în frig: „Mai bine să le îngheţe ţurloaiele guvernanţilor decât să sufere de frig bucureştenii”

Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban i-a propus primarului general al Capitalei Nicuşor Dan să suspende livrarea energiei termice în clădirile guvernamentale până când „guvernul PSDNL” va înţelege şi va plăti sumele datorate PMB, potrivit prevederilor legale.

Nicuşor Dan recunoaşte că fără bani de la Guvern, bucureştenii ar putea fi lipsiţi de căldură la iarnă: „Eu îl rog pe domnul Ciolacu să dea telefon la domnul Câciu. Concursul de metafore o să fie peste un an jumătate”

„În cazul în care guvernul PSDNL nu înţelege de vorbă bună, ar fi perfect justificată o decizie a primarului general de suspendare a livrării energiei termice către clădirile guvernamentale până când guvernul plăteşte primăriei capitalei sumele de bani datorate conform prevederilor legale. Mai bine să le îngheţe ţurloaiele guvernanţilor decât să sufere de frig bucureştenii”, a scris Ludovic Orban, joi pe Facebook.

Referitor la subiect, premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că a avut întâlniri personale cu primarul Nicuşor Dan în mai multe rânduri, în care l-a rugat să vină cu o soluţie tehnică vis-a-vis cu ceea ce se întâmplă cu sistemul de termoficare în Capitală.

Marcel Ciolacu, ironic la adresa primarului Capitalei: „Nu m-a dus capul până acum să îl sun pe Câciu să-i cer să-i plătească datoriile lui Nicuşor Dan”
În schimb, liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, referitor la rugămintea pe care i-a făcut-o Nicuşor Dan să discute cu ministrul de Finanţe Adrian Câciu pentru a îi cere să plătească datoriile către Termoenergetica, că „nu l-a dus capul” să îl sune pe ministru să îi solicite să plătească datoriile primarului Capitalei. „Dar are doamna Clotilde Armand un excedent bugetar substanţial şi poate să-l împrumute”, a adăugat ironic preşedintele PSD.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a răspuns, joi, criticilor aduse de Marcel Ciolacu şi a precizat că îl roagă pe preşedintele PSD să dea telefon ministrului de Finanţe Adrian Câciu astfel încât să rezolvăm problema cu datoria restantă pentru Termoenergetica. „Nu cerem mai mult decât s-a dat celorlalte localităţi din România”, a mai afirmat edilul general.

Avarii masive în Capitală la reţeaua de termoficare

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă că, începând de joi, se desfăşoară lucrări de reîntregire a reţelei primare în Sectorul 1 şi lucrări de remediere a unei avarii în Sectorul 4.

Potrivit companiei, vor fi efectuate lucrări pe:

• Conducta Dn 700 în zona Iancu de Hunedoara din Sectorul 1 pentru reîntregirea Magistralei Griviţa, aferentă CET Grozăveşti.

”Oprirea este impusă de finalizarea lucrărilor şi de executarea probelor de presiune pentru noul tronson de aproximativ 1,2 km de conductă preizolată, montată de Compania Municipală Energetica Servicii. Vor fi afectate până sâmbătă, 12 noiembrie 2022, ora 23.00, un număr de 25 de blocuri din zonele Bulevardul Iancu de Hunedoara şi Calea Dorobanţi”, anunţă compania.
• Conducta DN 800 în zona Bulevardului Constantin Brâncoveanu.
”Furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură din punctele termice care alimentează un număr de aproximativ 150 de blocuri va fi sistată până luni, 14 noiembrie 2022, ora 23.00. Vor fi afectate de oprire şi punctele termice din strada Secuilor, Calea Şerban Vodă şi Şoseaua Olteniţei”, a mai transmis CMTEB.
Compania precizează că dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucuresti şi echipele de intervenţie lucrează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor apărute în teren.
Se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcţiune mai repede decât termenul estimat.