Ludovic Orban îi desfiinţează pe parlamentarii AUR: Sunt excentrici. Mulți nu înțeleg unde se află. Îi privim cu o oarecare toleranță

Ludovic Orban, spune despre parlamentarii AUR că sunt „excentrici” și că mulți dintre ei „nu înțeleg unde se găsesc”.

30 mart. 2021, 22:16
Ludovic Orban îi desfiinţează pe parlamentarii AUR: Sunt excentrici. Mulți nu înțeleg unde se află. Îi privim cu o oarecare toleranță

Ludovic Orban îi desfiinţează pe parlamentarii AUR. Acesta a vorbit şi despre incidentul de săptămâna trecută, când deputatul AUR Dan Tănasă a fost la un pas de bătaie cu deputații USR, pe holurile Camerei Deputaților. Tănasă i-a insultat grosolan pe deputații Ionuț Moșteanu și Silviu Dehelean, în văzul colegilor și al presei.

Ludovic Orban îi desfiinţează pe parlamentarii AUR: Sunt excentrici. Mulți nu înțeleg unde se află. Îi privim cu o oarecare toleranță

„Sunt excentrici. Mulți dintre ei nu înțeleg unde se găsesc. Că suntem în Parlament, unde ai anumite rigori. Mănâncă în sala de plen. Se filmează, filmează inclusiv ședințele Biroului Permanent. De multe ori spun niște năzbâtii dar care probabil li se par foarte interesante. E prima lor experiență parlamentară și îi privim cu o oarecare toleranță. Trebuie să înțeleagă totuși că este o instituție fundamentală care trebuie să dea tonul și care să impună prin sobrietate și seriozitate și unde parlamentarii trebuie să reprezinte un exemplu.

Este un comportament reprobabil, care îl descalifică pe cel care se comportă astfel. Am trimis spre comisia de disciplină și imunități. Urmează în termen de 2 săptămâni să propună sancțiuni.”, a declarat Ludovic Orban.

Ulterior incidentului, USR PLUS a propus modificarea Statutului deputaţilor şi al senatorilor, astfel încât parlamentarii care adresează injurii altor parlamentari sau demnitari ar urma să fie sancţionaţi cu reducerea indemnizaţiei până la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară, pentru o perioadă de cel mult trei luni.

Liderul PNL şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, s-a declarat nemulțumit, marți, de felul în care sunt explicate restricțiile impuse în pandemie. Potrivit acestuia, tot greul comunicării a fost lăsat pe umerii lui Florin Cîțu și Raed Arafat.

Președintele Camerei Deputaților a declarat marți că protestele violente din stradă i se par neclare fiindcă măsurile împotriva COVID sunt necesare, având în vedere că zeci de mii familii și-au pierdut oameni dragi din cauza virusului.

Referitor la parlamentarii AUR, Ludovic Orban a declarat: „Nu aș vrea să comentez, sunt excentrici și neobișnuiți. Ei nu înțeleg unde se află, nu înțeleg că suntem în Parlament unde trebuie să ai un anumit comportament. Filmează ședințele. Fac niște năzbâtii care sunt interesante pentru ei, îi privim cu îngăduință, vor trebui să înțeleagă că aici este forul suprem”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban, critici dure la adresa miniştrilor: „E loc de mai bine! Sunt puţini aceia care vor să comunice. Greul a căzut pe umerii premierului şi ai lui Arafat”