Ludovic Orban îl dinamitează pe Cîţu după remanierea ministrului Finanţelor: „Vreau să cred, deși îmi este foarte greu, că nu e o răzbunare”

Ludovic Orban este revoltat de decizia premierului de a-l revoca din funcţia de ministru al Finanţelor pe Alexandru Nazare. Preşedintele PNL susţine că nu existau motive de remaniere, ci doar de mândrie.

08 iul. 2021, 15:21
Ludovic Orban îl dinamitează pe Cîţu după remanierea ministrului Finanţelor: „Vreau să cred, deși îmi este foarte greu, că nu e o răzbunare”

Ludovic Orban îl demolează pe Cîţu după remanierea ministrului Finanţelor. Preşedintele PNL a declarat că premierul Florin Cîţu nu avea motive ca să-l demită din funcţia de ministru al Finanţelor pe Alexandru Nazare. Orban a precizat că premierul nu a avut acordul său sau al partidului.

Ludovic Orban îl demolează pe Cîţu după remanierea ministrului Finanţelor

Citeşte şi PSD, după demiterea lui Alexandru Nazare de la Ministerul Finanţelor: Guvernul scadalagiilor se ceartă pe ciolan

„Vreau să cred că nu e nicio legătură între faptul că Alexandru Nazare nu a apărut în poză și a fost remaniat. Vreau să cred, deși îmi e foarte greu, că nu e o răzbunare. V-am spus legat de remaniere că în conformitate cu evaluarea mea ca președinte al PNL dar și cu activitatea miniștrilor, eu ca președinte sunt mulțumit de activitatea miniștrilor PNL și îi susțin. Ce m-a deranjat cel mai mult este faptul că a fost invocat acordul meu. Nu a avut acrodul meu, nici al forurilor statutare ale PNL. La ședința coaliției domnul prim-ministru nu a fost prezent.

În privința activității ministrului Finanțelor chiar avem motive de mândrie nu de remainiere. Menținerea ratingurilor de țară, suntem cu un deficit bugetar mai mic decât anul trecut, avem creștere de 23% a încasărilor bugetare față de 2020. În ceea ce privește veniturile fiscale care reflectă gradul de colectare există o creștere de 29%. Au fost depășite obiectivele. Digitalizarea, s-au făcut pași serioși. Sunt conectate la serverele ANAF peste 85.000 de case de marcat.  Programul e-facturare care este programul de digitalizare a tuturor facturilor este un program în curs de derulare.

Nu există niciun motiv serios pentru a susține această remaniere. ”, a declarat preşedintele PNL.

Întrebat despre numele viitorului ministru al Finanţelor, Orban a declarat că acesta trebuie să fie decis de partid.

„Viitorul ministru trebuie decis prin prezentarea de candidaturi și prin vot în forul statutar. Și această decizie trebuia făcută în baza protocolului de Coaliție modificat după demiterea lui Vlad Voiculescu”, a mai precizat liderul PNL.

Reamintim că Florin Cîţu a anunţat, joi, remanierea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor. Premierul a precizat joi că a discutat cu liderii coaliţiei despre această remaniere, că în cursul zilei de marţi a informat despre această decizie şi că a avut încă o discuţie joi dimineaţă cu toţi liderii coaliţiei.

„Azi, după o discuție cu membrii coaliției, la prima oră am transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare. A avut posibilitatea să-și prezinte demisia, a preferat să fie revocat. Am transmis propunerea ca eu să fiu ministru interimar.

În cursul zilei de marți am informat toți liderii coaliției despre intenția mea de a cere demisia domnului Nazare.

Azi dimineață am avut o nouă discuție cu liderii coaliției și am informat despre refuzul lui Alexandru Nazare de a-și dea demisia și despre decizia de a fi revocat. Decizia am luat-o după analiză la 6 luni de zile. (…) Avem proiecte întârziate la Finanțe pentru atragerea de fonduri europene și pe combaterea evaziunii fiscale”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

La rândul său, Alexandru Nazare, ministrul de Finanţe revocat de premierul Florin Cîţu, a explicat că şi-a făcut treaba la minister cu rezultate vizibile, apreciate de multe ori chiar şi de şeful Guvernului. El a adăugat că i-a spus prim-ministrului că nu are motive întemeiate ca să demisioneze din funcţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi Florin Cîţu şi Ludovic Orban, somaţi să-l demită pe Ministrul Agriculturii: „Oros nu este un partener de dialog credibil, înţelegeţi asta!”

 


loading...
Partenerii noștri