PSD, după demiterea lui Alexandru Nazare de la Ministerul Finanţelor: Guvernul scadalagiilor se ceartă pe ciolan

PSD condamnă scandalul interminabil din Guvern și din Coaliția de Guvernare. În opinia social-democraţilor, schimbările din Guvern sunt făcute pentru "satisfacerea orgoliilor politice ale celor care conduc țara".

08 iul. 2021, 13:48
PSD, după demiterea lui Alexandru Nazare de la Ministerul Finanţelor: Guvernul scadalagiilor se ceartă pe ciolan

PSD critică Guvernul Cîţu pentru „scandalul interminabil” din Executiv și Coaliție. Despre schimbările din Executiv, social-democraţii spun că „arată dezinteresul total al guvernanților față de problemele reale ale cetățenilor și ale celor care i-au votat la ultimele alegeri”.

„PSD condamnă scandalul interminabil din Guvern și din Coaliția de Guvernare.

Domnilor guvernanți, românii sunt preocupați de nivelul lor de trai! Un nivel de trai care se prăbușește, pe fondul exploziei prețurilor la alimente, medicamente și energie.

Aceasta este România reală! O Românie care încă așteaptă măsuri pentru creșterea veniturilor populației, pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, pentru sprijinirea familiilor cu copii sau pentru pregătirea noului an școlar!

O Românie reală de care sunt rupți cei care conduc și se ceartă ca nebunii pe funcții și pe controlul partidelor din Coaliția de guvernare.

PSD condamnă absența și tăcerea asurzitoare a președintelui Klaus Iohannis față de aceste certuri. Președintele României a girat personal acest Guvern de scandalagii.

Este evident că schimbările din Executiv și din partidele aflate la guvernare nu sunt făcute în interesul cetățenilor, ci doar pentru satisfacerea orgoliilor politice ale celor care conduc țara.

Este un comportament cinic și iresponsabil, care arată dezinteresul total al guvernanților față de problemele reale ale cetățenilor și ale celor care i-au votat la ultimele alegeri”, se arată într-un comunicat de presă transmis de conducerea PSD.

Citeşte şi: Florin Cîţu şi Ludovic Orban, somaţi să-l demită pe Ministrul Agriculturii: „Oros nu este un partener de dialog credibil, înţelegeţi asta!”

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor. El a precizat că a discutat cu liderii coaliţiei despre această remaniere, că în cursul zilei de marţi a informat despre această decizie şi că a avut încă o discuţie joi dimineaţă cu toţi liderii coaliţiei.

„Azi, după o discuție cu membrii coaliției la prima oră am transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare. A avut posibilitatea să-și prezinte demisia, a preferat să fie revocat. Am transmis propunerea ca eu să fiu ministru interimar.

În cursul zilei de marți am informat toți liderii coaliției despre intenția mea de a cere demisia domnului Nazare.

Azi dimineață am avut o nouă discuție cu liderii coaliției și am informat despre refuzul lui Alexandru Nazare de a-și dea demisia și despre decizia de a fi revocat.

Decizia am luat-o după analiză la 6 luni de zile. (…) Avem proiecte întârziate la Finanțe pentru atragerea de fonduri europene și pe combaterea evaziunii fiscale”, a anunţat premierul Florin Cîţu.

Interimatul la Finanţe va fi asigurat de premierul Florin Cîţu. „Mă voi asigura că vor fi demarate proiectele întârziate”.

„Sunt câteva lucruri care trebuie îndreptate și e posibil ca Corpul de control să meargă la Ministerul Finanțelor”, a mai spus Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu l-a remaniat pe ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare. Interimatul va fi asigurat de premier. Pe cine pune în locul său