Ludovic Orban îl desfiinţează pe Iohannis: „Chiriaşul de la Cotroceni nu scapă, şi-a bătut joc de oameni”

Ludovic Orban a lansa dur la adresa lui Klaus Iohannis, pe care îl numeşte "chiriaşul de la Cotroceni". Fostul şef al liberalilor spune că preşedintele a ajuns să-i "slugărească" pe social-democraţi ca să nu fie suspendat.

23 nov. 2021, 17:00
Ludovic Orban îl desfiinţează pe Iohannis: „Chiriaşul de la Cotroceni nu scapă, şi-a bătut joc de oameni”

Ludovic Orban a declarat, făcând referire la Klaus Iohannis, că nimeni nu scapă atunci când îşi bate joc de oameni.

„Nu pot, înainte de a încheia, să mă abțin să vă spun câteva cuvinte despre chiriașul de la Cotroceni. Oricât de mult se ascunde, oricât de departe va sta de oameni, tot îl vor ajunge scrâjnelile din dinți, sudalmele și blestemele oamenilor pe care i-a trădat. Nimeni nu scapă atunci când își bate joc de oameni. Cu o cotă de încredere prăbușită, fără niciun fel de legitimitate și autoritate morală, Klaus Werner Iohannis încă își face planuri. Singurul plan pe care trebuie să și-l facă este să-i slugărească cât mai mult pe pesediști, pentru ca nu cumva să treacă suspendarea prin parlament. Dacă s-ar întoarce la popor într-un referendum de demitere, mandatul lui va înceta înainte de termen”, a declarat Orban.

Orban şi-a dat demisia din PNL

Ludovic Orban și-a luat adio de la PNL. Fostul șef al liberalilor, alături de alți 16 parlamentari, și-au dat demisia din partid, după alianța cu PSD.

„Azi e pentru mine o zi cruciala, o zi in care pur si simplu am fost obligat sa parasesc partidul in care mi-am petrecut toata viata matura. Este o decizie pe care o iau cu o mare greutate, pentru ca in PNL am cei mai multi prieteni, alaturi de care am luptat umar la umar, alaturi de care am suferit, alaturi de care am luptat cu ciuma rosie. Am fost obligat sa aleg intre a fi loial PNL si a fi loial cetatenilor romani care ne-au acordat increderea si si-au pus sperantele in noi de-a lungul tuturor scrutinelor electorale.

Am luat aceasta decizie pentru ca societatea, relatiile interumane, nu pot sa se bazeze decat pe valori, pe principii, care permit oamenilor sa se asocieze, sa comunice, sa se respecte unul pe celalalt. O familie nu se poate intemeia decat intre doi oameni care se iubesc si au incredere unul in celalalt. Politica este de fapt morala, politica devine imorala cand e facuta de oameni imorali. Aproape toate lucrurile in care cred nu se mai regasesc azi in PNL. Din pacate, incetul cu incetul si-au facut loc toate lucrurile pe care le detest – minciuna, hotia, tradarea, prostia, lasitatea, slugarnicia, lenea, lipsa de asumare politica, astea sunt regulile pe care se bazeaza ‘gasca demolatoare’”, a declarat Ludovic Orban.

Lista celor care au demisionat din PNL:

1. Ludovic Orban – oficializat in plen
2. Luminița Barcari
3. Alexandru Kocsis – oficial
4. Ion Ştefan
5. Ionel Dancă – oficial
6. Constantin Şovăială
7. George Ionescu
8. Bogdan Bola
9. Claudiu-Martin Chira
10. Nicolae Giugea
11. Antonel Tănase
12. Gabriel Plăiașu
13. Violeta Alexandru
14. Adrian Miuțescu

Senatori

1. Ovidiu Florean
2. Adrian Oros
3. Ion Iordache