Ludovic Orban: ”Îl putem omagia pe Sfântul Andrei cu aceeași credință din casele noastre”

Ludovic Orban le-a urat ”la mulți ani” celor care își sărbătoresc ziua de naștere. Premierul a precizat că ocrotitorul României, Sfântul Andrei, poate fi omagiat cu aceeași credință și din casele oamenilor.

30 nov. 2020, 12:46
Ludovic Orban: ”Îl putem omagia pe Sfântul Andrei cu aceeași credință din casele noastre”

Ludovic Orban: „La mulţi ani, tuturor celor care poartă numele Andrei, Andreea! Sfântul Andrei are o rezonanţă deosebită pentru noi, fiind protectorul românilor, cel care a adus creştinismul pe aceste meleaguri. În acest an, chiar dacă nu ne putem bucura de această sărbătoare aşa cum eram obişnuiţi, îl putem omagia pe Sfântul Andrei cu aceeaşi credinţă, din casele noastre, în familia noastră”, scrie premierul pe Facebook

Citește și: Înmormântare cu 50 de persoane, în plină pandemie. Masca de protecție a lipsit, iar distanțarea socială nu a existat

Slujba de la Mânăstirea „Peştera Sfântului Andrei” din Constanţa este oficiată, luni, de arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie. Peste 130 de jandarmi şi poliţişti vor asigura măsurile de ordine publică la manifestările religioase care vor avea loc astăzi la la hramul Mănăstirii ”Peştera Sfântului Apostol Andrei” din județul Constanța.

Ludovic Orban, anunţ important despre vaccinul antiCOVID

Premierul României a vorbit, duminică seară, la România TV, despre vaccinul antiCOVID. Şeful Executivului dă asigurări că antitodul împotriva virusului ucigaş va fi sigur, iar administrarea se va face sub supraveghere medicală

Ludovic Orban susţine, totodată, că vaccinul va fi comandat de Comisia Europeană, iar România va primi acelaşi antitod ca Germania şi Franţa. Cantitatea de vaccin va fi în funcţie de numărul populaţiei fiecărei ţări membr.

„Victime în vaccinare pot apărea. Depinde şi de vaccin. Vaccinarea se va face sub supraveghere medicală. O persoană care va avea simptome şi efecte adverse va avea parte de un cadru medical. Vaccinul este în faza de testare clinică. Nu va ieşi pe piaţă un vaccin care să pericliteze viaţa cuiva.

În România vor fi vaccinurile luate de Comisia Europeană, iar cantitatea va fi în funcţie de populaţia ţării. Vom lua doar vaccinurile cu toate testele în regulă şi care vor primi acreditarea. Noi vom primi vaccinul pe care îl are şi Germania şi Franţa.”, a declarat şeful Executivului.