Ludovic Orban îl sfidează pe Cîţu: „Cine are convingerea că poate câştiga, nu clamează victoria de dimineaţă până seara”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, l-a avertizat pe contracandidatul său la şefia partidului, premierul Florin Cîţu, că membrii partidului nu îşi schimbă uşor opţiunea şi a declarat că are încredere în decizia tuturor membrilor PNL care vor vota la congresul partidului.

31 iul. 2021, 18:58
Ludovic Orban îl sfidează pe Cîţu: „Cine are convingerea că poate câştiga, nu clamează victoria de dimineaţă până seara”

Prezent la Tulcea, la Conferinţa judeţeană a PNL, preşedintele Ludovic Orban i-a îndemnat pe liberali să cumpănească bine până pe data de 25 septembrie.

„Mie nu îmi place să declar câştigătorul. Văd că unii din echipa competitoare tot anunţă victoria. Ştiţi cum e? Cine are convingerea că poate câştiga nu clamează victoria de dimineaţa până seara. Victoria se va obţine pe 25 septembrie, ca urmare a deciziei libere a fiecărui delegat al PNL care va participa la congres”, a declarat Ludovic Orban pe scena Teatrului Jean Bart din municipiul Tulcea.

Preşedintele liberalilor a avut şi un mesaj pentru contracandidatul său, Florin Cîţu.

„Sigur că uneori pare aşa că mă duc la o conferinţă judeţeană, sala aplaudă şi preşedintele după, în concediu, scrie o postare pe Facebook că sprijină echipa Cîţu. Să nu-şi imagineze cineva că, dacă preşedintele a scris o postare pe Facebook că se duce în echipa Cîţu, baza PNL, primarii, consilierii judeţeni, consilierii locali îşi schimbă părerea de pe o zi pe alta.

Eu am încredere în fiecare membru al PNL. Aveţi destinul PNL în mâna dumneavoastră pe 25 septembrie. Gândiţi cu mintea voastră, analizaţi cu propriul discernământ şi luaţi acea decizie pe care o consideraţi cea mai bună pentru PNL. Vă felicit pentru toate rezultatele şi vă garantez că rămân alături de dumneavoastră în toate bătăliile şi, dacă mergeţi pe mâna mea, garantez unitatea PNL şi capacitatea partidului de a câştiga toate bătăliile electorale din 2024”, a afirmat preşedintele PNL.

În timpul discursului, Ludovic Orban a amintit proiectele importante pe care le-a susţinut în favoarea judeţului Tulcea, iar în contextul enumerării investiţiilor în infrastructura rutieră a menţionat că „este vital ca Tulcea să fie pe coridoarele de transport de tip european”, informează News.ro.

Ludovic Orban a subliniat de asemenea importanţa asigurării navigaţiei pe Dunăre

„La ora actuală, dacă te uiţi pe hărţile care există în Austria sau Germania, pe tronsonul nostru de Dunăre este roşu, pentru că e considerată nenavigabilă. Foarte puţini armatori îşi asumă riscul de a transporta mărfuri pe sectorul românesc al Dunării”, a menţionat preşedintele PNL.

Discursul preşedintelui Ludovic Orban, ca şi cel al europarlamentarului Rareş Bogdan au fost întrerupte de o pană de curent, însă aceştia şi-au continuat discursurile chiar şi fără microfon.

În timpul evenimentului, actualul preşedinte al organizaţiei judeţene, primarul Ştefan Ilie, a fost reales în funcţie cu 218 voturi din cele 221 valabil exprimate, potrivit secretarului general al organizaţiei, Nicolae Florin Bibu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, tir de insulte la adresa liberalilor, după scandalul de la alegerile PNL Timişoara: „Voi sunteți urmașii Brătienilor?! Niște circari și marțafoi cu comportament de interlopi?!”