Ludovic Orban îl spulberă pe Klaus Iohannis. „E vinovatul principal pentru declanşarea crizei politice. Ar fi foarte potrivit să-i cer demisia”

Ludovic Orban a lansat un atac virulent la adresa preşedintelui Klaus Iohannis pe care-l consideră "vinovatul principal pentru declanşarea crizei politice". Mai mult, fostul lider PNL îi cere demisia şefului statului pe care l-a somat "să înceteze bătaia de joc la adresa cetăţenilor români şi să renunţe la răfuielile politice meschine".

20 oct. 2021, 13:40
Ludovic Orban îl spulberă pe Klaus Iohannis. „E vinovatul principal pentru declanşarea crizei politice. Ar fi foarte potrivit să-i cer demisia”

Ludovic Orban a reacţionat după ce Guvernul propus de Dacian Cioloş a fost respins în Parlament. Fostul preşedinte PNL l-a acuzat pe Klaus Iohannis că este cel care a provocat criza politică.

„Am spus din capul locului că vinovatul principal pentru declanşarea crizei politice este Klaus Iohannis.

Ambiţia bolnavă de a controla numirea procurorilor şi ambiţia de neînţeles de a impune cu forţa la conducerea PNL un om care nu beneficiază de încredere, un om care a provocat criza, care nu mai avea nicio şansă să conducă Guvernul şi nicio şansă de a fi investit ca prim-ministru sunt cauzele care au dus la această gravă criză politică, pandemică şi economică’.

Solicit public demisia din funcţia de preşedinte al PNL al domnului Florin Cîţu.

Florin Cîţu a demonstrat că nu are nicio urmă de responsabilitate. A executat orbeşte toate ordinele primite fără să ţină cont de consecinţele dramatice pentru România. Astăzi, Florin Cîţu este o frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat PNL pentru a a da o soluţie raţională acestei crize”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Florin Cîţu, prima reacţie după ce Guvernul Cioloş a picat în Parlament. „PNL îşi asumă deschiderea discuţiilor cu forţele politice în vederea creării rapide a unei majorităţi”

Ludovic Orban îl spulberă pe Klaus Iohannis. Îl somez să înceapă consultările nu peste o săptămână, ci în seara asta”

„Odată cu Cîţu ar trebui să plece acasă şi toţi cei care l-au susţinut. Azi ar fi foarte potrivit să-i cer demisia şi preşedintelui Iohannis, dar nu o să o fac pentru că ştiu că o fac degeaba.

Îl somez în schimb public să-şi aducă aminte că este preşedintele României, să înceteze bătaia de joc la adresa cetăţenilor români, să renunţe la răfuielile politice meschine, să renunţe la ambiţia bolnavă de a-şi impune o voinţă contrară intereselor fundamentale ale României şi interesului de a depăşi această criză

Îl somez pe Iohannis să înceapă consultările nu peste o săptămână, aşa cum a făcut după căderea Guvernului, ci în seara asta sau chiar mâine pentru a identifica o soluţie cât mai rapidă.

Spun din capul locului că nu mi-am schimbat punctul de vedere cu privire la cea mai onorabilă soluţie pentru România şi acesta este refacerea coaliţiei”, a afirmat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Guvernul minoritar USR, respins de Parlament. Prima reacţie a lui Dacian Cioloş: „PNL şi PSD nu au venit cu nicio soluţie, doar postări pe Facebook”