Ludovic Orban, îl ironizează pe Iohannis: ”Sunt convins că i-a convins pe lituanieni să voteze aderarea României la Schengen”

Ludovic Orban a ironizat recent cele spuse de Klaus Iohanis privind aderarea României la Schengen. Ce mesaj i-a transmis președintelui.

26 nov. 2022, 17:54
Ludovic Orban, îl ironizează pe Iohannis: ”Sunt convins că i-a convins pe lituanieni să voteze aderarea României la Schengen”

Ludovic Orban a ironizat recent cele spuse de Klaus Iohanis privind aderarea României la Schengen. Fostul premier a afirmat că șeful statului ar fi trebuie să facă o vizită Austriei, Suediei și Olandei, despre care se știe că și-au exprimat opoziția față de aderarea României la Schengen.

Ludovic Orban, ironie la adresa președintelui: ”Sunt convins că i-a convins pe lituanieni să voteze aderarea României la Schengen ”

„Este în Lituania. Nu e în Austria, nu e în Suedia, nu e în Olanda, e în Lituania… Două zile! Sunt convins că i-a convins pe lituanieni să voteze aderarea României la Schengen…”, a declarat Ludovic Orban.

Aceste afirmații ale fostului premier au venit după ce președintele Klaus Iohannis a efectuat recent vizite de lucru în Letonia și în Lituania. Președintele țării  a transmis inițal că România este pregătită de 11 ani să adere la spațiul Schengen, însă a menționat că decizia finală poate fi amânată cu o lună sau cu două luni.

La o zi distanță, șeful statului a venit cu alte precizări.

Citește și: Protestul USR față de guvernare, un fiasco. La acțiune au participat doar câțiva lideri ai partidului

„Încă consider că este posibil și cred că avem încă suficient timp pentru a găsi soluții la toate problemele. Este adevărat că unii dintre prietenii noștri au venit cu noi întrebări, dar noi suntem pregătiți să colaborăm, suntem pregătiți să găsim noi soluții și suntem pregătiți să avem un vot pe 8 decembrie”, a menționat acesta.

Vicecancelarul Austriei a avut o viziune complet diferită față de cea a față de cea a cancelarului și a ministrului de interne de la Viena, care au menționat că România nu a îndeplinit cerințele legate de securizarea frontierelor.

,,Noi susținem oficial că România și Bulgaria ar trebui să adere la spațiul Schengen, pe lângă Croația”, s menționat acesta.

Una dintre țările care sunt indecise în ceea ce privește sprijinul pentru România în contextul aderării la spațiul Schengen este Olanda.

,,Nu putem spune că 100% Olanda va accepta aderarea României la Schengen, dar spre această direcție ajungem”, au precizat surse guvernamentale.

Citește și: Ministrul Muncii, Marius Budăi, a bătut în cuie majorările de pensii, salarii, alocații și ajutoare pentru 2023. Veniturile pensionarilor nu vor fi indexate cu rata inflației | EXCLUSIV