Ludovic Orban şi-a depus demisia la partid: „Nu-mi închide nimeni gura, nu sunt înfrânt”. Cîţu avertizează: „Parteneriatul cu Iohannis nu este pe persoană fizică”

Preşedintele Camerei Deputaţilor anunţă că îşi prezintă demisia, dar o depune la partid şi nu la Parlement, aşa cum este procedural.

27 sept. 2021, 12:29
Ludovic Orban şi-a depus demisia la partid: „Nu-mi închide nimeni gura, nu sunt înfrânt”. Cîţu avertizează: „Parteneriatul cu Iohannis nu este pe persoană fizică”

UPDATE:

Ludovic Orban susţine că demisia sa ca sta la partid 15 zile, după care, dacă nu se întâmplă nimic, o va depune el însuşi la Parlament. „Nu-mi va închide nimeni gura!”, avertizează Ludovic Orban. „Demisia mea nu vreau să fie un cadou pentru Marcel Ciolacu, a spus Ludovic Orban. „Mi-ar fi ruşine să ajung preşedinte al PNL aşa cum a ajuns el, va rămâne prim-ministru doar din mila PSD„.

Fostul lider al PNL, Ludovic Orban, susține că ”echipa câștigătoare” a dat o ”lovitură de partid” în cadrul Congresului PNL. Orban arată că s-a încălcat cel mai important drept într-o democrație și anume dreptul de a alege.

”După o campanie în care racolarea în ”echipa câștigătoare” s-a făcut mai mult cu arcanu, după o campanie în care au fost dați afară toți susținătorii mei, după o campanie dominată de presiuni și amenințări, după o campanie în care au fost utilizate promisiuni de bani publici, după o campanie în care președintele PNL a fost atacat mai mârșav decât de către PSD, totul a culminat cu un așa numit Congres în care s-a încălcat cel mai important drept într-o democrație: dreptul de a alege. Să vezi miniștri, primari, liderul grupului de la Senat cum împiedică oameni să voteze, cum forțează oamenii să voteze cu un anumit candidat.

 

Un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis

”Având în vedere că am un mare merit în realegerea lui Klaus Iohannis, nu ar fi normal să vorbesc eu acum despre suspendarea președintelui (…) Le-am cerut scuze foarte multor români care m-au abordat direct și le-am scuze că i-am convins să voteze cu Iohannis. Au fost oameni care au crezut în mine și le-am cerut scuze pentru că i-am convins să voteze cu Iohannis.”, a spus Ludovic Orban.

Planificatorii acestei lovituri de partid, care au orchestrat cea mai dură lovitură la adresa democrației și-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL și au transformat PNL în ceva ce n-a fost niciodată în istoria sa. L-au coborât la cele mai de jos cote de popularitatate din istorie, l-au adus la un nivel la care nu a fost niciodată”, a spus Ludovic Orban.

Fostul lider al PNL, Ludovic Orban, susține că Florin Cîțu nu va mai fi mult timp premier și primii care îl vor schimba vor fi tocmai cei care l-au susținut la Congres. ”Inclusiv cei care l-au votat pe Cîțu pun la cale și se întreabă cu cine îl vor schimba pe Cîțu. El nu înțelege că a fost doar un pion pe tabla de șah și nu a fost regina. În toată campania, ei au mers pe această idee că este ordin de zi pe unitate și că Iohannis a dictat ca Florin Cîțu să fie ales președinte al PNL. Eu nu am crezut, pentru că n-am asistat la nicio discuție în acest sens, dar ceea ce s-a întâmplat în cadrul Congresului cred că este limpede pentru orice român faptul că Iohannis l-a susținut direct pe Florin Cîțu”, a spus Ludovic Orban.

UPDATE: Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților la sediul partidului. Fostul șef al PNL a trimis un consilier la sediul din Modrogan pentru a-i prezenta actul lui Florin Cîțu. „O să avem mâine o discuție în BEx, la Camera Deputaților și acolo vom discuta pașii următorii în ceea ce privește șefia Camerei Deputaților. Vom discuta toate variantele”, a declarat Florin Cîțu. „Demisia este o decizie unilaterală a celui care are funcția. Mâine discutăm ce e mai bine”, a completat Cîțu.

UPDATE: Florin Cîţu îl avertizează pe Ludovic Orban. „Parteneriatul cu Klaus Iohannis nu este pe persoană fizică”, a spus luni liderul PNL Florin Cîțu, care îi va cere explicații lui Ludovic Orban pentru declarația făcută după Congresul PNL. Întrebat dacă va lua în calcul sancționarea acestuia, Cîțu a spus: „Haideți să vedem și lămurim în BEx”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, anunţă că luni va depune demisia „în mâna” preşedintelui ales al PNL, Florin Cîţu urmând ca acesta să înainteze documentul atunci când va considera de cuviinţă. Orban afirmă că va continua să exercite funcţia până când se va forma o majoritate parlamentară în aşa fel încât PNL să nu piardă preşedinţia Camerei Deputaţilor în favoarea PSD.

„Eu luni dimineaţă, la ora 9, mi-am depus demisia în mâna preşedintelui Partidului Naţional Liberal. Este o decizie irevocabilă şi care va opera în momentul în care preşedintele Partidului Naţional Liberal va depune demisia respectivă. Când îmi va cere, atunci îmi voi depune demisia. Deci încă o dată, demisia este dată, nu mai există cale de întoarcere, eu sunt un om de onoare”, a afirmat Ludovic Orban duminică.

Florin Cîţu îl ameninţă pe Orban după declaraţia legată de relaţia cu Klaus Iohannis: „Dacă nu îşi clarifică poziţia, o clarificăm noi pentru el”
Ludovic Orban apreciază că, dacă ar avea loc alegeri pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor în această perioadă, PSD ar obţine funcţia.

„O să rămân în funcţie până se formează o majoritate parlamentară care să împiedice alegerea în funcţia de preşedinte al Camerei (Deputaţilor – n.r.) a unui PSD-ist, pentru că dacă se alege Colacu sau un alt PSD-ist, cum este astăzi… eu vă spun, astăzi, dacă s-ar ţine alegeri, sau mâine, poimâine, se alege PSD-ul în fruntea Camerei” adaugă Orban.
El susţine că nu va „accepta niciodată” ca PSD să obţină funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor în urma demersului său.

Rareş Bogdan l-a învins pe omul lui Orban, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. Echipa lui Cîţu a câştigat toate funcţiile cheie din partid

„Eu nu fac cadouri PSD, din cauza asta demisia este la dispoziţia domnului Cîţu pentru a  o opera în momentul în care avem majoritatea şi garanţia că Partidul Naţional Liberal va avea funcţia”, a mai afirmat Ludovic Orban. Întrebat dacă va demisiona în cazul care Florin Cîţu îi va cere să facă acest lucru în condiţiile politice actuale, în care nu există o majoritate stabilă, Orban a răspuns: „Cu siguranţă!”.