Ludovic Orban își înființează propriul partid. Anunțul făcut de fostul premier, după demisia din PNL: Lansez Forța Dreptei!

Ludovic Orban și-a anunțat, marți, noul partid pe care l-a înfiinţat după ce a decis să plece din Partidul Naţional Liberal.

14 dec. 2021, 14:19
Ludovic Orban își înființează propriul partid. Anunțul făcut de fostul premier, după demisia din PNL: Lansez Forța Dreptei!

Ludovic Orban își înființează propriul partid. Ludovic Orban și-a anunţat, marţi, la Parlament, noul partid pe care l-a înfiinţat după ce a decis să plece din Partidul Naţional Liberal.

„Toți parlamentarii, împreună cu mulți colegi ai noștri din țară, atât din interiorul PNL, cât și din afara PNL, am luat decizia de a pune bazele unei noi construcții politice de centru-dreapta. Noi considerăm că este o obligație democratică și mai ales una morală de a continua să reprezentăm cetățenii români care ne-au acordat votul, și-au pus încrederea și speranțele în noi la alegerile parlamentare (…). Numele pe care îl vom avea este Forța Dreptei, este numele moțiunii cu care m-am prezentat în fața Congresului PNL.“, a precizat Ludovic Orban.

Știrea inițială: Fostul președinte PNL  a decis să părăsească partidul după ce liberalii au decis să facă alianţă cu Partidul Social Democrat. Acestuia i s-au alăturat, în momentul demisiei, alţi 15 parlamentari de la PNL.

Ludovic Orban își înființează propriul partid. Anunțul făcut de fostul premier, după demisia din PNL

Anterior, acesta a părăsit, în luna octombrie, grupul parlamentar al PNL, devenind deputat neafiliat. Fostul lider PNL Ludovic Orban declara, după şedinţa conducerii partidului în care s-a validat guvernarea cu PSD, că părăseşte formaţiunea. ”Începând de astăzi, pentru mine Partidul Naţional Liberal a murit, e adevărat, în pat cu PSD!”, spunea el.

Pe 23 noiembrie, Ludovic Orban a venit personal şi şi-a depus demisia la sediul central al PNL din Modrogan, împreună cu ceilalţi 15 parlamentari care şi-au dat, la rândul lor, demisia din partid. Ceilalţi parlamentari care şi-au înregistrat demisia din PNL sunt: Alexandru Kocsis (deputat), Ovidiu Florean (senator), Ion Ştefan (deputat), Ionel Dancă (deputat), Constantin Şovaială (deputat), George Ionescu (deputat), Adrian Oros (senator), Bogdan Bola (deputat), Claudiu Chira (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Antonel Tănase (deputat), Gabriel Plăiaşu (deputat), Ion Iordache (senator), Violeta Alexandru (deputat) şi Adrian Miuţescu (deputat).

Fostul lider liberal Ludovic Orban afirmă, într-o postare pe Facebook, că vârstnicii au ajuns să voteze într-o pondere atât de mare cu PSD pentru că au crezut minciunile PSD” despre creşterile fantasmagorice de pensii”, el susţinând că PSD a promis în programul electoral din 2020 că în 2022 va aduce punctul de pensie la 2.010 lei, dar din păcate va fi doar 1.586 de lei, mai puţin cu 424 de lei în fiecare lună.”PSD a fost readus la putere de Iohannis şi nu mai are scuza că este în opoziţie”, subliniază el.

”Minciunile PSD au picioare scurte. Aproape jumătate dintre alegătorii PSD provin din rândul pensionarilor. De ce au ajuns părinţii şi bunicii noştri să voteze într-o pondere atât de mare cu PSD ? Pentru că au crezut minciunile sistematice ale PSD despre creşterile fantasmagorice de pensii pe care le-au promis cu cinism de-a lungul timpului”, îşi începe Orban postarea pe Facebook.

Citește și: Ludovic Orban cere demisia lui Klaus Iohannis. „Ne-a minţit şi a vrut să pară mumă, dar a dovedit că este ciumă …roşie! Trădarea lui este insuportabilă”