Ludovic Orban l-a demis pe secretarul general din Ministerul Sănătăţii. „Nu era o poziţie ocupată prin concurs”

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri că Georgeta Bumbac a fost demisă din funcţia de secretar general al Ministerului Sănătăţii, explicând că postul nu a fost ocupat prin concurs, ci prin delegare de competenţe. Georgeta Bumbac a fost numită în această funcţie în septembrie 2019 de către fostul premier Viorica Dăncilă.

27 mart. 2020, 09:08

„În ceea ce priveşte demiterea, doamna Bumbac ocupa funcţia de secretar general prin delegare de competenţe. Nu era o poziţie ocupată prin concurs. Consider că odată cu numirea unui nou ministru, noul ministru trebuie să propună secretarul general. Secretarul general şi de asemenea secretarii de stat care sunt în conducerea Ministerului trebuie să facă o echipă bună cu ministrul. În ceea de priveşte secretarul general, este mâna dreaptă a ministrului şi ministrul are nevoie de un om de maximă încredere”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Decizia a fost publicată deja în Monitorul Oficial. Premierul l-a numit pe Dragoş Garofil în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, conform Mediafax

Georgeta Bumbac a fost demisă / foto: Libertatea.ro

Victor Costache a demisionat joi din funcţia de ministru al Sănătăţii, chiar în plină criză legată de pandemia de coronavirus.

Premierul îl critică pe ministrul demisionar Costache: „Poveştile cu mersul din uşă în uşă nu sunt serioase”