Premierul îl critică pe ministrul demisionar Costache: „Poveştile cu mersul din uşă în uşă nu sunt serioase”

Fostul ministru al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat miercuri seară că se va testa toată populaţia Bucureştiului, prin echipe care să meargă din uşă în uşă, declaraţie criticată intens, care a dus şi la demisia acestuia.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 16:07
Premierul îl critică pe ministrul demisionar Costache: „Poveştile cu mersul din uşă în uşă nu sunt serioase”

Premierul Ludovic Orban îl taxează dur pe ministrul demisionar Victor Costache, cel care declara miercuri seară că toţi bucureştenii vor fi testaţi pentru COVID-19, echipe de medici urmând să meargă „din uşă în uşă”.

„Poveştile că mergem din uşă în uşă să facem teste nu sunt serioase şi aş vrea să accentuez acest lucru. Noi aplicăm clar procedurile, care sunt validate şi au la bază argumentaţii tehnice şi ştiinţifice. Obiectivul nostru este să creştem capacitatea de testare”; a declarat Orban în şedinţa de guvern.

„La ora actuală în România este o ordine de priorităţi la testare. Testarea se poate face doar cu aparate de tip PCR, pentru că doar acest mod asigură precizia 100%. Celelalte modalităţi de testare nu asigură o precizie de 100%, ceea ce ar însemna că un negativ să fie de fapt pozitiv. Noi respectăm cu stricteţe procedura adoptată de INPS, care este de fapt şi o recomandare a Comisiei Europene”, a adăugat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Violeta Alexandru, măsuri pentru PFA, cei pe drepturi de autor şi întreprinderi individuale. „Mă concentrez pe urgențele zilnice”