Ludovic Orban, la Munchen: „Suntem gata să fim integraţi în Schengen”. Premierul a luat cina cu Ursula von der Leyen

Premierul Ludovic Orban a declarat la Munchen, în cadrul dezbaterii ”Eurovision Contest: A Europe That Protects”, că România este gata să fie integrată în spaţiul Schengen, întrucât respectă toate criteriile tehnice.

16 feb. 2020, 11:16
Ludovic Orban, la Munchen: „Suntem gata să fim integraţi în Schengen”. Premierul a luat cina cu Ursula von der Leyen

Mesajul nostru este foarte clar: respectăm valorile, principiile şi prezenţa importantă a fiecărei ţări în procesul decizional. Suntem gata să fim integraţi în spaţiul Schengen. Respectăm toate criteriile tehnice. România este o ţară democratică, foarte pro-europeană şi care a arătat în ultimii zece ani că este un actor european„, a declarat Ludovic Orban, în cadrul dezbaterii „Eurovision Contest: A Europe That Protects”.

În ceea ce priveşte corupţia, al a anunţat că obiectivul principal al României este să pună capăt Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Totodată, premierul a subliniat că noi obiective înseamnă noi cheltuieli, iar acestea trebuie finanţate cu un procent în creştere pentru a nu fi afectate politicile de coeziune, convergenţa, agricultura.

Totodată, premierul Ludovic Orban a participatsâmbătă seara, alături de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la „European Dinner” eveniment organizat de Conferinţa pentru Europa, în marja Conferinţei de Securitate de la München.

Ludovic Orban a participat, în perioada 13-16 februarie 2020, la Conferinţa internaţională de Securitate de la München, ajunsă anul acesta la cea de-a 56-a ediţie (Munich Security Conference/MSC 2020). Evenimentul reuneşte lideri şi factori de decizie importanţi în materie de securitate şi apărare – şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai conducerilor organizaţiilor internaţionale şi regionale, inclusiv ai Uniunii Europene şi NATO. În acest context, premierul Ludovic Orban aavut programate întrevederi cu omologi din mai multe state, precum şi cu reprezentanţi de vârf ai comunităţii de afaceri.