Ludovic Orban, la Parchetul General: Este un dosar împotriva unui procuror DNA

Preşedintele PNL Ludovic Orban s-a prezentat în această dimineaţă la Parchetul General.

23 mai 2018, 07:31
Ludovic Orban, la Parchetul General: Este un dosar împotriva unui procuror DNA

UPDATE. Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost audiat la Parchetul General, în urma unei sesizări depuse pe numele procurorului care a instrumentat dosarul său privind finanțarea ilegală a campaniei electorale din 2016. Orban a explicat că i s-a oferit șansa de a deveni parte vătămată în dosar, dar a refuzat.

”Este o sesizare, în care am avut opțiunea să mă constitui parte vătămată. Eu am ales să nu fac acest lucru și nu mă voi constitui parte vătămată.

Este vorba despre un dosar al unui procuror.

Dacă aș fi vrut să mă constitui parte vătămată, aș fi depus eu sesizarea. Aceasta a fost depusă de un cetățean, care a văzut desfășurarea procesului la televizor și a considerat că trebuie depusă această sesizare”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat de jurnalişti care este motivul pentru care a fost citat, Orban a răspuns:”Nu ştiu, dar nu cred că are legătură cu subiectul care vă interesează pe dumneavoastră”.

El a precizat că va da la final declaraţii legate de motivul pentru care a fost citat. Tot miercuri dimineaţă la Parchetul General a ajuns şi deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Acesta nu a dat detalii cu privire la speţa în care a fost citat în faţa procurorilor.

 Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus joi o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Plângerea îl vizează şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informaţii secrete de stat, după ce a făcut publice informaţiile referitoare la Memorandumul pe tema mutării ambasadei. Plângerea liderului PNL a ajuns la DIICOT, vineri, după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa în acest caz.