Ludovic Orban, la revenirea din Italia a cadrelor medicale trimise pentru a lupta împotriva coronavirus. „Le mulţumesc enorm”

Premierul Ludovic Orban le-a mulţumit cadrelor medicale care au fost trimisye în Italia pentru a sprijini lupta împotriva noului coronavirus. De asemenea, şeful Executivului a ţinut să mulţumească Papei Francisc pentru ventilatoarele donate spitalelor din români în care sunt trataţi bolnavi de COVID-19.

RomaniaTV.net
25 apr. 2020, 13:04
Ludovic Orban, la revenirea din Italia a cadrelor medicale trimise pentru a lupta împotriva coronavirus. „Le mulţumesc enorm”

Ludovic Orban a fost prezent sâmbătă la Baza 90 pentru a întâmpina medicii şi asistentele care au îngrijit bolnavi de coronavirus în spitalele din Italia.

„Am ţinut să fiu prezent la revenirea în ţară a formidabilei echipe de medici, asistenţi care în mod voluntar au lucrat în Italia o perioadă de 17 zile şi prin solidaritate au fost alături de cadrele medicale din Italia şi alături de pacienţii italieni în bătălia cu COVID-19

Le transmit respectul, aprecierea mea şi le mulţumesc enorm pentru faptul că au au transmis o imagine extrem de frumoasă despre România nu numai în Italia, ci şi la nivel european”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, premierul a ţinut să mulţumească Papei Francisc pentru donaţia făcută spitalelor din România.

„Au vrut să transmit gratitudinea noastră faţă de ajutorul care a fost acordat din partea Papei, un ajutor constând în ventilatoare atât de necesare pentru sistemul medical românesc. Îi mulţumesc din partea Guvernului pentru gestul caritabil pe care l-a făcut”, a adăugat Orban.

La Baza militară 90 a fost prezent şi ambasasorul italian în România care le-a mulţumit, la rândul său, cadrelor medicale române pentru sprijinul oferit.

„Trebuie să le spun bine aţi venit printre trupele noastre. Luptăm în acelaşi război. (…) Din păcate, avem multe victime în rândul cadrelor medicale. Asta este solidaritatea. Nu este ca o stradă cu sens unic. Este mai mult ca una circulară. România este în acest cerc al solidarităţii. Vă mulţumesc”, a declarat ambasadorul italian în România, Marco Giungi.

Potrivit Mediafax, o aeronavă Spartan a Forţelor Aeriene Române a plecat de pe Baza 90 spre Milano încărcată cu 90 de mii de măşti de protecţie tip FFP 2.

La întoarcere aeronava a adus în ţară echipa de medici şi asistenţi care i-a ajutat pe medicii italieni în perioada 7 – 24 aprilie în lupta anti Covid.

 

Bilanţul pandemiei în întreaga lume a ajuns la peste 197.000 de morţi