Ludovic Orban: La sesizarea mea împotriva acestui guvern, Traian Băsescu a răcnit mai tare decât Dragnea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban a declarat la Timişoara că simpatizanţii liberali îl resping pe Traian Băsescu, în proporţie de 80 la sută, iar fostul preşedinte al statului ar trebui ”să lase politica activă” şi să se concentreze pe scris cărţi şi participat la conferinţe.

RomaniaTV.net
25 mai 2018, 12:14
Ludovic Orban: La sesizarea mea împotriva acestui guvern, Traian Băsescu a răcnit mai tare decât Dragnea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban a spus, răspunzând unei întrebări legate de o posibilă colaborare între PNL şi PMP, că Traian Băsescu, liderul PMP, nu este cel mai bun promoter al acestei idei.

”Eu vreau să mă dumiresc unde e Traian Băsescu. La sesizarea mea împotriva acestui guvern, Traian Băsescu a răcnit mai tare decât Dragnea. Nu cred că cel mai bun promotor al acestei idei este Traian Băsescu. Simpatizanţii liberali îl resping pe Traian Băsescu în proporţie de 80 la sută. Pentru noi, orice atingere de Traian Băsescu nu face decât să ne îndepărteze cetăţenii, iar domnul Băsescu cel mai bine ar fi să scrie cărţi, să participe la conferinţe, să lase politica activă. Cine a fost zece ani preşedinte a avut toată puterea să realizeze proiectele pe care a vrut să le realizeze. Ceea ce face el acum nu e altceva decât să fie un chibiţ ce nu face decât rău oricarei forţe care se luptă cu adevarat cu PSD”, a spus Orban.

Orban a mai spus că misiunea lui ca lider liberal este să câştige alegerile.

”Misiunea mea ca preşedinte al PNL e să aducem PNL în poziţia în care poate câştiga alegerile, să poată să învingă PSD. Noi suntem un partid foarte bine profilat  din punct de vedere al istoriei, al apartenenţei într-o familie europeană, familia PPE. Noi suntem pe propriile picioare şi obiectivul nostru e să învingem PSD prin propriile forţe”, a spus Orban

Liderul liberal nu a exclus nici colaborari cu forţe politice sau iniţiative cetăţeneşti care susţin ideile PNL.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat în urmă cu o săptămână un atac la adresa liderului PNL, Ludovic Orban, spunând că a făcut plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, „animat de gânduri de mărire bazată pe slugărnicie faţă de preşedintele Iohannis” şi că demersul său va duce la dezastru diplomatic fără precedent pentru PNL. „Dacă în prostia ta nu pricepi, îţi spun eu, Sică: dezastru diplomatic”, afirmă Băsescu. El se declară convins că „nici DIICOT şi nici Preşedintele Iohannis nu vor intra în acest joc imaginat de mintea rătăcită a bietului Sică Mandolină”.

O zi mai târziu, fostul şef al statului a declarat că a discutat cu ambasadori acreditaţi la Bucureşti şi cu politicieni de la Bruxelles şi nimeni nu crede că plângerea penală depusă de liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă este o iniţiativă independentă, ci o atribuie fie preşedintelui Klaus Iohannis, fie cancelarului german Angela Merkel. Băsescu a mai spus că Orban nici nu ar putea reproduce conţinutul plângerii şi a caracterizat această acţiune drept una „neinspirată”.

„Am discutat cu ambasadori de la Bucureşti zilele acestea, cu oameni politici de la Bruxelles, nimeni nu crede că această initţiativă este una indepentă. Cu oricine vorbeşti, o atribuie ori preşedintelui Iohannis, ori lui Merkel (cancelarul german Angela Merkel, n.r.). Nu i-o atribuie lui Orban. De altfel, dacă îl întrebi pe Orban despre conţinutul plângeii, nu este în stare să o reproducă”, a declarat Traian Băsescu.