Ludovic Orban, la ţigară cu ministrul Muncii. Imagini inedite cu premierul la terasă, în vreme ce restaurantele sunt închise VIDEO

Ludovic Orban a găsit o portiţă să se relaxeze în public, la o ţigară, în ciuda închiderii restaurantelor. Profitând că terasele sunt încă deschise, premierul şi-a savurat miercuri dimineaţa cafeluţa, alături de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

21 oct. 2020, 07:50
Ludovic Orban, la ţigară  cu ministrul Muncii. Imagini inedite cu premierul la terasă, în vreme ce restaurantele sunt închise VIDEO

Ludovic Orban a îndurat frigul dimineţii şi a poposit la o terasă din zona Casei Presei. Cu masca sub bărbie, premierul a tras cu nesaţ din ţigară şi a sorbit din ceaşcă, în timp ce Violeta Alexandru îl privea zgribulită, aşteptându-l parcă să termine mai repede.

Citeşte şi Orban a explicat de ce afterschool-urile şi creşele au rămas deschise: „Mulţi părinţi sunt ajutaţi de acestea. Nu au generat cazuri”

Imaginea poate stârni criticile celor din domeniul HoReCa, sugerând că mersul în cafenele sau la restaurant este o activitate cotidiană, care ar fi trebuit tratată cu mai mare înţelegere de guvernanţi, dar premierul nu pare deranjat de interdicţia ca acestea să îşi servească în interior clienţii. „Nu noi suntem de vină că a apărut această pandemie. Și alte țări iau decizia să închidă această ramură”, a afirmat Orban, care a subliniat că nu are niciun regret legat de aceasta: „Pentru HORECA, încă nu am niciun fir de păr alb”.  

Premierul şi ministrul Muncii au mers miercuri dimineaţă la Biroul Electoral Central, pentru a depune listele candidaţilor PNL Bucureşti pentru alegerile parlamentare.