Orban a explicat de ce afterschool-urile şi creşele au rămas deschise: „Mulţi părinţi sunt ajutaţi de acestea. Nu au generat cazuri”

Ludovic Orban a vorbit despre situaţia afterschool-urilor şi creşelor din Capitală, care au rămas deschise, în timp ce şcolile şi grădiniţile au fost închise. Premierul susţine că motivul pentru care acestea sunt deschise este că "au fost respectate măsurile și nu au fost cazuri”.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 06:45
Orban a explicat de ce afterschool-urile şi creşele au rămas deschise: „Mulţi părinţi sunt ajutaţi de acestea. Nu au generat cazuri”

Premierul Ludovic Orban susţine că afterschool-urile şi creşele nu sunt în zona de controlare a Ministerului Educaţiei, creşele ţinând de autorităţile locale. Orban a precizat ca în cazul celor două nu au fost raportate cazuri de COVID.

Citeşte şi: Orban acuză un blat PSD-USR pentru numirea lui Iordache. „S-a afirmat ca violatorul justiţiei independente, sluga lui Dragnea”

De asemenea, premierul a menţionat că mulţi părinţi sunt ajutaţi de afterschool-uri şi creşe să îşi desfăşoare activitatea profesională. Acestea nu au fost încluse în Hotărârea de Guvern semnată în comun de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii. 

„Ele nu sunt în zona de controlare a Ministerului Educației. Creșele țin de autorități locale, iar afterschool-urile oarecum la fel. În ceea ce privește afterschool-urile, știți că am permis funcționarea lor pe perioada vacanței școlare. Din informațiile pe care le avem, au fost respectate măsurile și nu au fost cazuri. Sunt mulți părinți care sunt ajutați de aceste afterschool-uri ca să poată să-și desfășoare activitatea profesională și atât timp cât ele nu au generat infecții suplimentare nu am considerat că este necesar închiderea. Ele nici nu au fost incluse în HG semnată în comun de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății”, a spus premierul.