Ludovic Orban, lăsat singur în faţa presei după ce Cîţu şi-a anunţat candidatura: „La fiecare palmă pe care am primit-o, am întors și celălalt obraz”

Ludovic Orban a avut o primă reacţie după ce Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la şefia partidului. Acesta le-a spus jurnaliştilor că în caz că va pierde funcţia de preşedinte al partidului, PNL este echipa sa.

30 mai 2021, 11:14
Ludovic Orban, lăsat singur în faţa presei după ce Cîţu şi-a anunţat candidatura: „La fiecare palmă pe care am primit-o, am întors și celălalt obraz”
Ludovic Orban, lăsat singur în faţa presei după ce Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la şefia partidului

Ludovic Orban, după ce Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la şefia partidului. Deşi congresul în care va fi ales noul preşedinte al PNL este abia în toamnă, discursul lui Orban în faţa presei a fost unul de om de învins.

„Au fost care au avut alte păreri și care de multe ori au luat decizii sau au influențat comunicarea publică cu efecte negative asupra PNL. La fiecare palmă peste obraz pe care am primit-o am întors și celălalt obraz. Oameni care nu au fost cu mine, pe care i-am susținut în funcții publice sau în funcții de conducere în continuare. Pentru că nu am ținut cont de un factor subiectiv, dacă cineva e sau nu e cu mine. Am făcut lucrul ăsta din nou. Vreau să vă explic de ce. Pentru că noi toți suntem PNL”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, după ce Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la şefia partidului

Citeşte şi Ludovic Orban, despre majorarea vârstei de pensionare: Au fost discuţii cu Comisia Europeană, dar nu s-a luat o decizie!

Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi i-a avut alături pe mai mulți lideri PNL , printre care Rareș Bogdan, Emil Boc, Raluca Turcan, Lucian Bode, Nicolae Ciucă și Alina Gorghiu.

”Un cadru onest, al unei competiții de viziuni, de idei, în care să prezentăm membrilor PNL ofertele noastre. Este normal să spună că va câștiga. Și eu candidez pentru a câștiga șefia PNL. Faptul că există o competiție între noi doi, nu va afecta activitatea PNL. Echipa mea este PNL, a fost, este și va fi.

E o competiție între noi, în care încercăm să convingem membrii PNL să ne sprijine. PNL este o echipă, PNL va rămâne unit indiferent de rezultatul votului.”, a spus Ludovic Orban.

Reamintim că Florin Cîţu şi-a anunţat duminică dimineaţă candidatura pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

„Am decis sa ma inscriu in competiţia pentru şefia Partidului Naţional Liberal. Le mulțumesc celor care au crezut în mine din primul moment.

În octombrie 2016 am decis să intru în politică. Liberal convins, singura variantă pentru mine a fost PNL. Am spus că doar liberalismul salvează România

Ce vreau și de ce candidez: PNL are nevoie de un suflu nou, să ducă mai departe principiile  liberale.

Vă spun că voi câștiga, nu există altă variantă. Vă invit alături de mine!”, a declarat premierul în cadrul unei declaraţii de presă.

Liberalii se reunesc, duminică, de la ora 11.00, în Grădina de vară Herăstrău a Teatrului Constantin Tănase, pentru a aproba calendarul alegerilor interne şi detaliile pentru Congres.

Propunerea Biroului Executiv este ca alegerile în filiale să înceapă la 1 iunie, iar Congresul să aibă loc în 25 septembrie, cu prezenţa fizică a 5.000 de delegaţi.