Ludovic Orban laudă din nou BOR: Lupta contra COVID-19 ar fi fost mult mai grea fără ajutorul Bisericii

Preşedintele Camerei Deputaţilor i-a mulţumit Patriarhului Daniel pentru parteneriatul cu Biserica din timpul pandemiei de coronavirus.

22 iul. 2021, 14:56
Ludovic Orban laudă din nou BOR: Lupta contra COVID-19 ar fi fost mult mai grea fără ajutorul Bisericii

Ludovic Orban i-a transmis Patriarhului BOR, Daniel, care a împlinit joi 70 de ani, că lupta contra pandemiei de COVID-19 ar fi fost mult mai grea fără ajutorul oferit în cadrul parteneriatului cu Biserica.

„I-am transmis astăzi Preafericirii Sale, Părintele Patriarh Daniel, la împlinirea celor şapte decenii de viaţă binecuvântată, urările şi gândurile mele bune, din partea membrilor Camerei Deputaţilor şi a Partidului Naţional Liberal”, a scris Orban, pe Facebook.

Potrivit liderului PNL, „trecem prin vremuri grele, în care românii au nevoie de sprijinul spiritual, de înţelepciunea şi de exemplul de stăruinţă în credinţă al Întâistătătorului Bisericii noastre strămoşeşti”.

„I-am mulţumit Părintelui Patriarh Daniel pentru sprijinul înţelept şi generos pe care l-am simţit în anul care a trecut, ca prim-ministru, din partea Bisericii Ortodoxe Române şi din partea sa personal. Lupta contra pandemiei ar fi fost mult mai grea fără ajutorul pe care l-am găsit în parteneriatul cu Biserica, fără calmul şi îndrumarea pe care le-au insuflat credincioşilor şi fără rugăciunile a căror căldură am simţit-o cu toţii în zilele cele mai întunecate”, a precizat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, la începutul lunii iulie, că liberalii trebuie să sprijine valorile tradiţionale ale românilor, precum familia, biserica, satul românesc, comunitatea, context în care a afirmat că PNL are nişte parteneri de guvernare care de multe ori se comportă ca şi cum nu s-ar fi născut în România. „Nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce”, a continuat Orban, făcând referire la cei din USR PLUS.

Ludovic Orban, atac devastator la partenerii din USR-PLUS. „Nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nici făcând crucea. Parcă nici nu s-au născut aici”
Potrivit lui Ludovic Orban, liberalii trebuie să sprijine valorile tradiţionale ale românilor, precum familia, biserica, satul românesc, comunitatea pentru că PNL este un partid care „nu are voie” să își uite trecutul.

„Trebuie să fim un partid care să fie puternic legat de biserică, un partid care să promoveze morala creştină ca fundament al moralei publice. Noi trebuie să fim un partid care să sprijinim toate valorile tradiţionale ale românilor, valori cum sunt familia, biserica, satul românesc, comunitatea. Noi suntem un partid care nu are voie niciodată să-şi uite trecutul. Noi trebuie să fim partidul care să se bată, aşa cum s-a bătut Brătianu la negocierile pentru pace riscându-şi funcţia de prim-ministru pentru a apăra interesele fundamentale ale României în faţa oricărui partener atât de la nivel european, cât şi de la nivel internaţional.

Noi trebuie să promovăm imaginea României, interesele României, să transformăm într-adevăr România într-un partener respectat, apreciat, care să aibă un cuvânt greu de spus şi un partener care să aibă forţa să-şi atingă forţele în parteneriatul pe care îl avem atât la nivelul NATO, cât şi UE”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban, despre alegerile din PNL: Am devenit sac de box pentru anumiţi colegi. Obiectivele mele sunt: să păstrăm PNL pe primul loc şi să câştigăm toate alegerile din 2024