Ludovic Orban, mesaj pentru românii din diaspora: „Toţi cei care vor veni de Paşte acasă, vor intra direct în carantină”

Premierul Ludovic Orban a anunţat că românii din diaspora care vor veni de Paşte acasă, vor intra direct în carantină.

04 apr. 2020, 08:57
Ludovic Orban, mesaj pentru românii din diaspora: „Toţi cei care vor veni de Paşte acasă, vor intra direct în carantină”

Începând de duminică, românii din diaspora care ajung în ţară pentru a petrece sărbătorile pascale alături de familie vor intra direct în carantină.

„Vreau să transmit un mesaj foarte clar: Toți cei care vor veni de mâine nu vor petrece Paștele cu familiile, ci vor fi trecuți direct în carantină.

În ceea ce privește activitatea centrelor de carantină, ni s-au sesizat foarte puține nereguli. Îi apreciez pe românii care respectă regulile de conviețuire în centrele de carantină.

Avem probleme în anumite localități, cum ar fi Țăndărei, unde este greu să explicăm oamenilor să respecte condițiile de izolare, deși am mărit efectivele. Cine nu respectă izolarea este introdus în carantină pe costuri proprii. Cine nu respectă carantina i se va face dosar penal și i se suplimentează cu 14 zile carantina. Am avut puține cazuri din acestea”, a spus Ludovic Orban.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că vineri, 3 aprilie, numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 3.183, dintre care 283 de persoane vindecate şi externate.

Citeşte şi Guvernul a pregătit o nouă ordonanţă militară. Ludovic Orban, declaraţii de ultimă oră


loading...
Partenerii noștri