Ludovic Orban, mesaj pentru românii din Italia, aflaţi în zonele contaminate cu coronavirus. „Să evite deplasarea către România”

Premierul Ludovic Orban le-a recomandat românilor aflaţi în zonele contaminate cu coronavirus în Italia "evite pe cât posibil deplasarea către România" şi să respecte recomandările autorităţilor italiene pentru a preveni răspândirea virusului care a ucis peste 2.600 de persoane în China.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 12:15

Ludovic Orban a făcut declaraţii despre măsurile de prevenire a epidemiei de coronavirus în România, la finalul reuniunii Biroului Executiv al Partidului Național Liberal. 

„Coronavirus e coronavirus. Până în prezent, în România nu este niciun caz diagnosticat. Niciun cetăţean nu este infectat cu coronavirus. Autorităţile lucrează de două luni în mod organizat. Pe măsură de evoluează situaţia, situaţia care a apărut în Italia ar trebuie să determine o creştere a numărului de intervenţii, o intensificare a prezenţei autorităţilor”, a precizat premierul.

Liderul PNL le-a recomandat cetăţenilor să „să ia informaţii numai din surse oficiale, să facă abstracţie de diferitele informaţiile care sunt date pe surse, să urmărească toate comunicările oficiale”. De asemenea, Ludovic Orban i-a sfătuit pe românii aflaţi în Italia să respecte recomandările autorităţilor italiene.

„Mesajul pe care l-am dat este foarte clar: să respecte toate deciziile autorităţilor italiene. De asemenea, toate recomandările care sunt formulate de autorităţile din Italia. Să evite pe cât posibil deplasarea către România, mai ales mesajul către persoanele care se află în zonele în care există risc de contaminare”, a afirmat Ludovic Orban.

Mai mult, premierul desemnat a amintit că spitalele sunt pregătite pentru diagnosticarea eventualelor cazuri de coronavirus. 

„În ceea ce priveşte stocurile de materiale, de substanţe, de echipamente, ştiţi că la rezervele statului şi în general în depozite erau egale cu zero. Noi am adoptat o OUG înainte de moţiunea de cenzură tocmai pentru obiectivul de a putea achiziţiona tot ceea ce este necesar pentru prevenirea şi combaterea coronavirusului”, a menţionat Orban.

De asemenea, Ludovic Orban a explicat că termoscanerele care urmează să fie instalate în aeroporturi sunt în curs de achiziţie şi că autorităţile vor intra în posesia echipamentelor când se va finaliza licitaţia.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, avertisment despre epidemia de coronavirus: „Sunt şanse foarte mari ca virusul să ajungă în ţara noastră”


loading...
Partenerii noștri