Ludovic Orban mulţumeşte Jandarmeriei la aniversare: „Mulţumesc tuturor jandarmilor pentru mobilizarea lor exemplară!”

Premierul Ludovic Orban a transmis vineri un mesaj cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române, în care mulţumeşte jandarmilor pentru modul în care s-au mobilizat şi acţionat în menţinerea ordinii publice şi respectarea restricţiilor pe care autorităţile le-au impus pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 10:16
Ludovic Orban mulţumeşte Jandarmeriei la aniversare: „Mulţumesc tuturor jandarmilor pentru mobilizarea lor exemplară!”

„Astăzi, 3 aprilie 2020, la 170 de ani de la înfiinţarea sa, Jandarmeria Română este angrenată într-o misiune extrem de dificilă prin caracterul fără precedent al situaţiei actuale, de urgenţă sanitară. Alături de efectivele Poliţiei Române, cele ale Poliţiei locale şi de Armată, jandarmii români veghează la menţinerea ordinii publice şi la respectarea restricţiilor pe care autorităţile le-au impus pentru a opri răspândirea coronavirusului care ameninţă nu numai ţara noastră, ci întreaga lume. Aflaţi zilnic la datorie, misiunea jandarmilor devine şi mai periculoasă acum, prin riscul de infectare la care sunt şi ei expuşi. Să respectăm munca şi devotamentul lor, pentru ca sănătatea noastră şi sănătatea lor să nu fie puse în pericol!”, subliniază Orban.

Prim-ministrul le solicită cetăţenilor să stea acasă şi să aibă încredere în acţiunile Jandarmerie şi ale celorlalte autorităţi.

„Să fim conştienţi că virusul nu ţine cont nici de vârstă, nici de statut social! Este timpul ca fiecare cetăţean să înţeleagă pericolul. Deciziile luate în ultima vreme de autorităţi sunt pentru sănătatea întregii populaţii. Să prevenim este mai uşor şi mai sigur decât să tratăm. Putem câştiga lupta cu noul coronavirus doar cu sprijinul fiecăruia dintre noi. Le cer românilor să aibă încredere în acţiunile Jandarmeriei Române şi ale tuturor autorităţilor aflate în prima linie. Să STĂM ACASĂ acum înseamnă responsabilitate şi respect pentru munca lor în această bătălie dificilă pentru sănătatea acestui popor. Mulţumesc tuturor jandarmilor pentru mobilizarea lor exemplară, le urez sănătate şi îi asigur de toată susţinerea echipei guvernamentale pe care o conduc. La mulţi ani Jandarmeriei Române, la mulţi ani jandarmilor români!”, se mai arată în mesajul transmis de Ludovic Orban.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu: „Preşedintele ar trebui să prezideze toate şedinţele de guvern”