Ludovic Orban, nemulţumit de sistemul de digitalizare din Sănătate: „Cardul de sănătate este aproape în colaps”

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, în cadrul dezbaterii "Resetarea sistemului de sănătate: de la experiența din criza COVID, la reformă și modernizare", că nivelul de digitalizare în Sănătate este unul "extrem de înapoiat".

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 14:55
Ludovic Orban, nemulţumit de sistemul de digitalizare din Sănătate: „Cardul de sănătate este aproape în colaps”

Premierul Ludovic Orban a declarat, de asemenea, că sistemul digital pentru cardul de sănătate este aproape în colaps şi că epidemia de coronavirus a scos în evidenţă o serie de nereguli care trebuie îndreptate.

Aplicaţiile – şi alea care au fost puse în funcţiune nu merg, cardul de sănătate, se ştie foarte clar este aproape în colaps, sistemul digital pentru cardul de sănătate, nivelul de digitalizare în sănătate este unul extrem de înapoiat, iar noi, acum, ne-am confruntat cu nevoia de digitalizare pe toate bazele de date pe care a trebuit să le administrăm extrem de scurt, necesitatea transmiterii informaţiei într-un sistem extrem de rapid şi aici lucrurile trebuie schimbate rapid„, a spus Orban.

Citeşte şi Tătaru a identificat neajunsurile sistemului sanitar la trei luni de COVID: „Sunt nereguli care trebuie remediate, încercăm să peticim”

Premierul a subliniat necesitatea regândirii sistemului de sănătate după această pandemie. 

O problemă ridicată de şeful Executivului a fost cea referitoare la infrastructura spitalicească, care, după părerea acestuia, este una veche.

Totodată, prim-ministrul Orban a semnalat şi problema “subfinanţării cronice a sistemului de sănătate”, care se bazează pe contribuţii plătite de un număr mic de oameni. Orban i-a adus în discuţie şi pe “scutelnici”, oameni care, deşi beneficiază de servicii medicale, nu participă la finanţarea sistemului de sănătate.