Ludovic Orban: Noi am hotărât să votăm la vedere în favoarea solicitării DNA în cazul Rovana Plumb

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică seară că liberalii vor vota la vedere, în Parlament, în favoarea solicitării DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul ministrului Rovana Plumb.

RomaniaTV.net
01 oct. 2017, 20:03
Ludovic Orban: Noi am hotărât să votăm la vedere în favoarea solicitării DNA în cazul Rovana Plumb

Noi am hotărât în unanimitate în Biroul Executiv, în caz că mai comentează cineva, să votăm la vedere în favoarea solicitărilor formulate de DNA, de Justiție, pentru cererea de urmărire penală în cazul Rovana Plumb. Am votat și în cazul lui Viorel Ilie, că și împotriva lui există cerere de urmărire penală, dar pe el nu l-a băgat lumea în seamă„, a spus Orban la Realitatea Tv.

El a adăugat că PSD și ALDE vor face „scut” în jurul miniștrilor pentru care DNA a cerut începerea urmăririi penale.

A fost o perioadă în care și Dragnea spunea la televizor că îi e groază să se pronunțe el asupra chestiei ăsteia, că judecătorii trebuie să se pronunțe, că Parlamentul nu trebuie să blocheze instituțiile, astăzi nu mai zice lucrul ăsta. După părerea mea, o să facă scut în jurul miniștrilor, ceea ce este o catastrofă. Gândiți-vă la Rovana Plumb, nu este ministrul împachetărilor cu nămol, ea este ministrul Fondurilor Europene, este omul care trebuie să facă lobby permanent la toate instituțiile europene în favoarea României, să deblocheze toate proiectele. Cum credeți că se vor uita oficialii europeni la Rovana Plumb? Asta este un atac împotriva interesului fundamental al României de a se dezvolta prin intermediul fondurilor europene. Să o păstrezi pe Rovana Plumb în această poziție mie mi se pare criminal”, a menționat liderul PNL, Ludovic Orban.