Ludovic Orban, noi detalii despre data alegerilor. „Vom propune data alegerilor 27 septembrie şi evident o serie de alte măsuri”

Premierul Ludovic Orban a anunţat că propunerea PNL pentru data alegerilor este 27 septembrie, iar în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare va fi adoptat un proiect de lege privind organizarea scrutinului. 

RomaniaTV.net
20 iun. 2020, 10:29
Ludovic Orban, noi detalii despre data alegerilor. „Vom propune data alegerilor 27 septembrie şi evident o serie de alte măsuri”

„Propunerea noastră pentru data alegerilor este 27 septembrie. După promulgarea legii de prelungirea mandatelor adoptată de Parlament, în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare vom adopta proiectul de lege prin care vom stabili data alegerilor.

Vom propune data alegerilor 27 septembrie şi evident o serie de alte măsuri. Unele dintre măsuri sunt legate de o protecţie a persoanelor implicate în procesul electoral”, a declarat premierul Ludovic Orban, sâmbătă, la prezentarea proiectului centurii Municipiului Suceava.

Întrebat dacă vor fi organizate alegeri chiar dacă va fi un număr ridicat de infecţii, şeful Executivului a explicat că „obiectul nostru este să reducem nivelul de răspândire”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a precizat că este convins că „până în 27 septembrie lucrurile se vor îmbunătăţi semnificativ”.

BILANŢ CORONAVIRUS 20 IUNIE 2020: Situaţie alarmantă, 330 de cazuri noi, 16 decese în 24 de ore