Ludovic Orban: Noi nu participăm la această poţiune de cianură! Este o procedură neconstituţională

Premierul Ludovic Orban a anunțat faptul că membrii Executivului vor fi prezenți în Parlament la moțiunea de cenzură, dar nu vor participa la vot.

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 07:21
Ludovic Orban: Noi nu participăm la această poţiune de cianură! Este o procedură neconstituţională

MOŢIUNE DE CENZURA. ”Astăzi, ne prezentăm la moțiunea de cenzură, chiar dacă este o procedură neconstituțională, ea se derulează și va trebui să fim la Parlament ca și Guvern. Sigur că poziția politică este foarte clară că noi nu participăm la această poțiune de cianură, dar ca Guvern va trebui să fim prezenți. La ora 14.00 vom fi prezenți la Parlament.”, a spus Ludovic Orban.

MOŢIUNE DE CENZURĂ. Răstoarnă liberalii calculele PSD? Care sunt „şansele” ca Guvernul Orban să pice sau să rămână

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului dezbate şi votează luni, de la ora 14.00, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, iniţiată de 205 senatori şi deputaţi. În afară de PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că votează ”pentru”, iar USR şi PNL nu participă la vot. UDMR a precizat că decide până la ora şedinţei cum se va poziţiona, iar PSD se bazează pe voturile tuturor parlamentarilor proprii. Social-democraţii care nu se vor prezenta sau vor vota altfel decât a decis partidul nu vor mai face parte din echipa PSD, a anunţat prim-videpreşedintele formaţiunii, Sorin Grindeanu.