Ludovic Orban nu cedează în faţa noului val din PNL: „Colegii îmi spun Duracell. Nu am nevoie de benzină”

Ludovic Orban şi Florin Cîţu bat ţara în lung şi în lat pentru cea mai strânsă competiţie internă pentru preşedinţia PNL.

26 iun. 2021, 13:49
Ludovic Orban nu cedează în faţa noului val din PNL: „Colegii îmi spun Duracell. Nu am nevoie de benzină”

Ludovic Orban şi Florin Cîţu fac „turism electoral” înaintea alegerilor din septembrie. După ce ieri anunța că are nevoie de 24 de ore pentru a da toate argumentele care îl fac superior premierului Florin Cîțu în cursa pentru șefia PNL, Ludovic Orban nu a pierdut nici astăzi ocazia de a se da în spectacol. S-a întâmplat la Iași, unde Orban a anunțat că este în mare viteză.

„Unii colegi îmi spun Duracell. Nu am nevoie de benzină. Am preluat partidul în stare destul de proastă și l-am dus în postura de a câștiga toate bătăliile și acum și alegerile”, a declarat Orban.

Replica a venit după ce Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, susţinător al premierului Cîţu, a afirmat, despre Ludovic Orban: ”Rolul domnului Orban a fost important în momentele când am câştigat europarlamentarele, apoi cu preşedintele prezidenţialele. Dar benzina domniei sale se apropie de sfârşit când vorbim de capacitatea de a duce mai departe un partid la nivelul următor”.

Ludovic Orban a afirmat, chestionat vineri în vizita din judeţul Gorj, despre posibilitatea ca Florin Cîţu să câştige alegeri interne pentru şefia PNL, că acesta este în faza în care trebuie să se convingă pe sine pentru a îi putea convinge şi pe ceilalţi.


„«Voi fi preşedintele PNL», trebuie să-şi repete de 20 de ori. Ca să îi convingi pe alţii, trebuie să fii tu convins şi probabil el acum e în faza în care trebuie să se convingă pe sine ca să poată să-i convingă şi pe alţii”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat vineri la vizita  vizitei în comuna Bumbeşti Pitic, judeţul Gorj, dacă premierul Forin Cîţu este sigur pe victoria în alegerile din PNL.

Ludovic Orban răspunde acuzaţiilor lui Cîţu la adresa Parlamentului: „Nu ştiu despre ce lentoare e vorba. Pentru a trece orice proiect de lege, trebuie înţelegere în coaliţie
El a adăugat că a fost surprins de candidatura premierului la şefia PNL, însă nu i-a cerut niciodată să se retragă din competiţie.
„Nu, n-am încercat. Noi am avut o discuţie la instalarea Guvernului. A fost surpriză pentru mine că şi-a anunţat candidatura, chiar a fost o surpriză, dar n-am încercat să-l conving să-şi retragă, pentru că în politică trebuie să fii serios. Dacă anunţi că îţi depui candidatura, trebui să fii consecvent. Dacă acum îşi anunţă candidatura şi mâine îşi retrage candidatura, poate fi privit ca neserios în acest demers. Demersul de a candida la cea mai înaltă funcţie din PNL e un demers foarte profund, foarte serios, foarte responsabil, cu care nu poţi să te joci. Din cauza asta nu i-am cerut să se retragă”, a explicat Orban, întrebat dacă a încercat vreodată să îl convingă pe Florin Cîţu să-şi retragă candidatura la şefia partidului.

Ludovic Orban a vizitat judeţul Gorj, mai precis Bumbeşti Piţic, unde a susţinut candidatului liberal pentru funcţia de primar al localităţii Irina Cojocaru.

Oamenii numiţi de Orban la Transelectrica, demişi de un apropiat al lui Florin Cîţu

Ludovic Orban dorește să rămână la conducerea PNL după Congresul de la finalul lunii septembrie. Florin Cîțu, premier al României, dorește aceeași funcție de la conducerea PNL, el fiind susținut și de Emil Boc.


loading...