Oamenii numiţi de Orban la Transelectrica, demişi de un apropiat al lui Florin Cîţu

La doar trei zile de la numire, noul Consiliu de Supraveghere de la Transelectrica a decis demiterea Directoratului companiei. E vorba despre membrii Directoratului, care fuseseră numiți în noiembrie 2020 de Guvernul Orban și aveau mandat până în noiembrie 2024.

25 iun. 2021, 23:03
Oamenii numiţi de Orban la Transelectrica, demişi de un apropiat al lui Florin Cîţu

Surse din domeniu au precizat că principala intenţie a Secretariatului General al Guvernului, în calitate de acționar majoritar, a fost să înlocuiască membrii Consiliului de Supraveghere, mai exact oamenii numiţi de Orban la Transelectrica anul trecut, chiar dacă aceştia aveau mandat pe o perioadă de patru ani. Ar fi o primă decizie pentru a schimba şi Directoratul.

Pentru moment, membrii din noul Directorat asigură interimatul pe o perioadă de patru luni, precum şi în cazul celor care fac parte din Consiliul de Supraveghere. De altfel, secretarul general al Guvernului este Tiberiu Horațiu Gorun, un apropiat al premierului Florin Cîțu, iar toți cei revocați au fost numiți în guvernarea Orban, notează Hotnews.

Transelectrica ar putea fi în situaţia de a plăti despăgubiri, în cazul demiterii Consiliului de Supraveghere, potrivit contractelor de mandat. Motivul: membrii Consiliului au fost demişi în timpul exercităţii mandatului.

Secretariatului General al Guvernului nu a oferit un punct de vedere cu privire la decizia demiterii Directoratului Transelectrica, precizează sursa citată.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Rareş Bogdan spulberă o posibilă remaniere în funcţie de opţiunile de la congresul PNL. „Ar fi extrem de grav ca acest lucru să se întâmple”

Oamenii numiţi de Orban la Transelectrica au fost demişi. Cum motivează noul Consiliu de Supraveghere revocarea membrilor Directoratului

Au fost demiși, vineri, Cătălin Nițu, Ovidiu Anghel, Corneliu-Bogdan Marcu, Andreea-Mihaela Miu, și Marius-Viorel Stanciu. Potrivit Hotnews, motivul invocat este constatarea „încălcării prevederilor legale și statutare aplicabile funcționării Directoratului ce a avut drept consecință lipsirea de caracterul deliberativ care este esențial pentru activitatea și deciziile Directoratului, astfel cum este reglementat de prevederile legale și statutare și așteptat de către acționarii Companiei, efectele negative potențiale ale unei astfel de conduite manifestându-se în concret cu prilejul respingerii situațiilor financiare la 31.12.2020, respingerii propunerii de repartizare a profitului la 31.12.2020, precum și revocării de către Adunarea generală a acționarilor în data de 22.06.2021 a membrilor Consiliului de Supraveghere”.

Dintre cei demisi, Marius Viorel Stanciu a fost numit și în noul Consiliu, însă cu un mandat interimar de patru luni. Ceilalți membri interimari sunt Ionuț-Bogdan Grecia, Adrian Moraru, Cătălin-Constantin Nadolu și Marius-Viorel Stanciu.

Ca președinte al Directoratului a fost numit Bogdan Toncescu.

Citeşte şi: Florin Cîţu continuă răfuiala cu Ludovic Orban pentru conducerea PNL. „Nu este nicio justificare. Încearcă cineva să pună piedici Guvernului din cauze de politică internă”