Ludovic Orban nu îi poate interzice lui Victor Costache să opereze: „Pacientii cer să fie operaţi de el”

Premierul interimar Ludovic Orban susţine că nu îi poate interzice ministrului Sănătăţii, Victor Costache, să opereze în timpul mandatului, deoarece este "un chirurg foarte rar ca valoare" şi pacienţii îl solicită.

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 10:19
Ludovic Orban nu îi poate interzice lui Victor Costache să opereze: „Pacientii cer să fie operaţi de el”

„Cum să îi interzic? Pacienţii pe care îi operează domnul Costache, ei solicită în mod expres să fie operaţi de domnul Costache. Este un chirurg eminent. În ziua moţiunii de cenzură nu a fost prezent şi chiar m-am bucurat că un parlamentar PSD s-a legat de el, pentru că a fost primit în Academia franceza de Chirurgie.

Domnul Costache şi-a început cariera şi a activat, a operat în spitale foarte serioase din Franţa, el e familiarizat cu sistemul francez, care este unul dintre cele mai performante sisteme de sănătate publică la nivel european şi, în mod evident, ca toate lucrurile bune pe care le-a învăţat acolo le introduce aici.

El operează pentru că este un chirurg foarte rar ca valoare şi care face anumite tipuri de operaţii şi, repet, pacienţii sunt aceia care solicită să fie operaţăi de Victor Costache”, a declarat Ludovic Orban, duminică seara, la B1TV.

Orban consideră că Victor Costache poate face faţă atât profesiei de chirurg, cât şi funcţiei de ministru, iar acesta operează la un spital privat pentru că acolo are condiţii şi echipă.

„Opera la privat ca acolo opera înainte, la spitalul respectiv, operează probabil acolo unde are toate dotările, unde practic are echipă, nu eşti tu chirurg singur de capul tău, ai o întreagă echipă. El şi-a format o echipa care are toate detaliile, înzestrările pentru ca să poată opera”, a mai spus Orban, potrivit ziare.com.