Ludovic Orban nu mai vrea restricţii. „Lucrul acesta va fi posibil dacă oamenii respectă regulile”

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că nu îşi doreşte impunerea de noi restricţii în contextul epidemiei de coronavirus. Şeful Executivului crede că acest lucru este posibil dacă oamenii vor respecta regulile.

RomaniaTV.net
20 iun. 2020, 10:47
Ludovic Orban nu mai vrea restricţii. „Lucrul acesta va fi posibil dacă oamenii respectă regulile”

„Eu cred că soluţia este ca românii să respecte regulile în condiţiile date. Nu îmi doresc să mai impunem nicio restricţie. Dorinţa mea este ca viaţa să revină la normal, să nu mai afectăm nicio activitate economică, socială, culturală sau de altă natură. Lucrul acesta va fi posibil doar dacă, în condiţiile unei vieţi cât mai aproape de normal, oamenii vor respecta regulile, se vor păzi pe sine şi îi vor păzi pe cei din jur”, a afirmat premierul, la Suceava, unde a participat la prezentarea proiectului centurii municipiului Suceava.

Starea de alertă ar putea fi prelungită. Care este condiţia

Ludovic Orban a afirmat că starea de alertă va fi prelungită dacă se va menţine „o transmitere în comunitate semnificativă”.

„Starea de alertă ne conferă posibilitatea de a adopta măsuri. În cadrul stării de alertă, dacă va fi necesar să luăm alte măsuri decât cele pe care le-am luat odată cu adoptarea hotărârii de guvern şi a ordinelor comune ulterioare hotărârii de guvern, o să luăm alte măsuri. (…)

Când situaţia epidemiologică va permite, atunci vom apela şi la alte măsuri de relaxare. Deocamdată, vedem efectul măsurilor de relaxare care au fost luate, într-o cadenţă gândită. În funcţie de evoluţia epidemiei urmează alte măsuri. (…) Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Analizăm ce se întâmplă în interiorul acestor 30 de zile. Dacă rămâne o transmitere în comunitate semnificativă, vom prelungi starea de alertă. Dacă nu, nu”, a precizat premierul, conform Agerpres.

Ludovic Orban, anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre coronavirus. „Nu putem vorbi de un al doilea val”

Cât despre creşterea numărului de infecţii cu COVID-19 din ultima perioadă, Ludovic Orban consideră că bilanţul nu a crescut „atât de îngrijorător cum încearcă unii” să acrediteze. Pe de altă parte, el a remarcat că alte persoane, „în special lideri din Opoziţie”, susţin că ar fi vorba despre o „întreagă paranoia cu acest virus” şi îi îndeamnă pe români la nerespectarea măsurilor de siguranţă.

BILANŢ CORONAVIRUS 20 IUNIE 2020: Situaţie alarmantă, 330 de cazuri noi, 16 decese în 24 de ore