Ludovic Orban: Olguţa Vasilescu lansează ziua şi minciuna. Caută orice pretext ca să se lege de preşedintele Iohannis

Liderul PNL, Ludovic Orban, a acuzat-o, miercuri, pe Olguţa Vasilescu, deputat PSD, de minciună, susţinând că aceasta caută orice pretext de a face acuzaţii la adresa preşedintelui Klaus Iohannis deoarece nu este numită în funcţia de ministru.

RomaniaTV.net
05 dec. 2018, 12:46
Ludovic Orban: Olguţa Vasilescu lansează ziua şi minciuna. Caută orice pretext ca să se lege de preşedintele Iohannis

„Olguţa Vasilescu lansează ziua şi minciuna. Disperată că nu este numită în funcţie de preşedinte, caută orice pretext ca să se lege de preşedinte. Preşedintele nu a avut nicio legătură cu subiectul, iar Olguţa Vasilescu nu face decât să lanseze minciuni fără niciun fel de acoperire în realitate”, a declarat Orban, citat de Agerpres.

El a criticat şi acuzaţiile Olguţei Vasilescu privind o „coordonare” între Opoziţie şi DNA.

„Asta este o altă mizerie marca PSD-Dragnea-Olguţa Vasilescu. Ce legătură are? De unde putea să ştie o instituţie a statului când iniţiază PNL procedura de demitere a lui Liviu Dragnea?”, a spus Orban.

Lia Olguţa Vasilescu a susţinut că liberalul Nicolae Neagu i-ar fi cerut miercuri preşedintelui de şedinţă Florin Iordache să se ridice de pe scaunul de unde conducea lucrările Camerei Deputaţilor şi să vorbească la telefon cu şeful statului Klaus Iohannis.

„Astăzi a fost o încercare în forţă să îl dea jos pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Ştim că urmează un an electoral, ştim că tot acest stat paralel nu face altceva decât să ne aducă în postura de a nu avea un candidat viabil în campania electorală, dar ce mi se pare mai îngrijorător decât orice este că (…) s-a cerut revocarea a doi vicepreşedinţi ai Camerei Deputaţilor din partea PSD. Ne întrebăm de ce pentru al treilea nu s-a cerut revocarea – este vorba de doamna Carmen Mihălcescu. Am văzut astăzi faptul că, la ora 9,30, din plen a fost chemată la DNA, deci este o coordonare între toate aceste forţe şi cred că nu cunoaşteţi un amănunt foarte important: şi anume că domnului preşedinte de şedinţă, adică domnului Iordache, i s-a solicitat de către un deputat PNL să se ridice de pe scaun, pentru că şi-a făcut treaba şi să i-l dea la telefon pe preşedintele Klaus Iohannis. Asta s-a întâmplat în această şedinţă. Domnul Iordache a refuzat să vorbească la telefon”, a declarat Vasilescu, la Parlament.

Nicolae Neagu a infirmat că i l-ar fi dat la telefon pe Klaus Iohannis vicepreşedintelui Camerei Florin Iordache, aşa cum a susţinut Lia Olguţa Vasilescu.

Neagu a precizat că doar „l-a rugat, i-a făcut o sugestie” lui Florin Iordache să se ridice de pe scaun, ca să părăsească şedinţa, şi a acuzat o strategie a PSD menită „să agite lucrurile” pe tema revocării lui Liviu Dragnea şi a lui Florin Iordache de la conducerea Camerei Deputaţilor.