Ludovic Orban a evitat să spună cine ar putea fi desemnat premier: „PNL va susţine decizia care va rezulta în urma consultărilor”

Preşedintele liberal Ludovic Orban a declarat, miercuri, în urma şedinţei conducerii partidului, că PNL va susţine decizia ce va rezulta în urma consultărilor dintre preşedintele şi formaţiunile parlamentare care vor avea loc la Palatul Cotroceni.

RomaniaTV.net
26 feb. 2020, 11:06
Ludovic Orban a evitat să spună cine ar putea fi desemnat premier: „PNL va susţine decizia care va rezulta în urma consultărilor”

Principalele declaraţii ale premierului Ludovic Orban

  • România are Guvern, chiar dacă sunt premier interimar, echipa guvernamentală își face datoria cu profesionalism.
  • În ce privește componența delegației care va reprezenta PNL la consultările cu președintele, echipa va fi formată din mine, Rareș Bogdan, Raluca Turcan, Iulian Dumitrescu și Robert Sighiartău.
  • Mandatul delegației e simplu: PNL va susține decizia care va rezulta în urma consultărilor dintre președinte cu toate formațiunile parlamentare.
  • Mandatul delegației PNL e foarte clar de a purta discuţii cu preşedintele şi decizia Biroului Executiv este clară. Avem încredere în președintele României și PNL va susține propunerea care va fi formulată de președinte.
  • Practic eu am depus mandatul care mi-a fost încredinţat de preşedintele României ca urmare a nefinalizării procedurii de învestire în termenul prevăzut de regulamentul celor două Camere. M-am prezentat pe 10 februarie cu lista membrilor Guvernului, cu programul de guvernare. Toţi miniştiri au trecut prin furcile caudine care au fost aranjate de parlamentarii PSD şi nu numai. Au făcut faţă cu brio audierilor. Nu s-a reşsit finalizarea procedurii de învestire în termenul de 15 zile din cauza boicotului făcut de parlamentarii PSD care nu s-au prezentat la lucru. Am depus mandatul pentru a permite reluarea procedurii.
  • Despre alegerile anticipate. PNL acţionează în cadrul constituţional şi în conformitate cu deciziile politice ale partidului.
  • Despre măsurile în cazul coronavirusului. Am considerat o prioritate lupta împotriva coronavirus pentru a preveni şi combate răspândirea virului. Am luat decizii privind persoanele care vin din zonele afectate, din Italia, Lombardia, Venetto, din China şi alte zone cu focar. Măsurile sunt considerate severe, dar după părerea mea erau necesare, aceea de a introduce în carantină instituţională pe cei care vin din localităţile de focar şi care sunt supuse măsurilor de închidere a localităţilor.
  • Suntem pregătiţi pentru orice eventualitate. Avem planul de acţiuni stabilit.

Citeşte şi: Iohannis, consultări cu partidele după ce Orban şi-a depus mandatul. Propunerile partidelor. Noul premier va fi anunţat miercuri seară