Ludovic Orban: „PNRR trebuie să beneficieze şi de sprijinul preşedintelui”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că forma finală a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă trebuie să beneficieze de susţinerea şefului statului, precizând că structura PNRR este "creionată în linii mari" la nivelul coaliţiei de guvernare.

17 mart. 2021, 14:55
Ludovic Orban: „PNRR trebuie să beneficieze şi de sprijinul preşedintelui”

Ludovic Orban a precizat că va avea miercuri o întâlnire cu preşedintele Iohannis, alături de reprezentanţii coaliţiei de guvernare, în care vor aborda tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„La invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, vom fi prezenţi, alături de colegii din coaliţia de guvernare şi de domnul prim-ministru Florin Cîţu, pentru o dezbatere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă din cadrul Facilităţii de Redresare şi Rezilienţă.

Deja, la nivelul coaliţiei, avem creionată în linii mari structura Planului Naţional de Rezilienţă şi Recuperare. Conform programului de guvernare, evident, forma finală trebuie să beneficieze şi de susţinerea preşedintelui, a Administraţiei Prezidenţiale şi vom avea o discuţie extrem de importantă privitoare la PNRR”, a afirmat Orban, la Palatul Parlamentului.

Administraţia Prezidenţială a anunţat că şeful statului va avea miercuri, la ora 16,00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, prim-ministrul Florin Cîţu, viceprim-miniştrii Dan Barna şi Hunor Kelemen şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea pe tema PNRR.

Ludovic Orban, despre viitorul Avocat al Poporului: „Vrem să fie o persoană fătă ştampilă politică”

Ludovic Orban a spus că încă nu s-a luat o decizie în privinţa înlocuitorului lui Renate Weber, dar cerinţele sunt clare şi au fost agreate în coaliţie. De asemenea, fostul premier a explicat şi care sunt motivele pentru care coaliţia de guvernare vrea să o demită pe Renate Weber.

„A fost o discuţie la nivelul coaliţiei. Ideea e să susţinem un candidat la funcţia de Avocat al Poporului care să nu fie partizan politic, care să aibă o carieră în domeniul respectării drepturilor omului, evident, să aibă studii juridice solide. O să discutăm mai multe propuneri, că e normal. Când vom avea o soluţie, o vom decide şi o vom anunţa public. Vrem să fie o persoană care să nu aibă o ştampilă de partid”, a spus Orban la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu anunţă depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîţu: Avem suficiente argumente


loading...
Partenerii noștri