Marcel Ciolacu anunţă depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîţu: Avem suficiente argumente

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că social-democraţii pregătesc o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu în această sesiune parlamentară. "Este evident faptul că avem suficiente argumente", a spus Marcel Ciolacu, într-un interviu pentru G4Media.ro.

17 mart. 2021, 11:58
Marcel Ciolacu anunţă depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîţu: Avem suficiente argumente

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va fi depusă moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, în această sesiune parlamentară. Tema acesteia va fi legată, cel mai probabil, de modul în care Guvernul condus de Florin Cîţu gestionează pandemia de Covid-19.

„După cum știm, constituțional, opoziția are dreptul de a depune o moțiune de cenzură pe fiecare sesiune, și categoric vom depune o moțiune de cenzură în această sesiune, este evident faptul că avem suficiente argumente.

(…) În primul și în primul rând continuăm pe, astăzi se face un an de când am intrat în stare de urgență, pe gestionarea pandemiei. Mi se pare și rămâne tema principală. Pentru că deja nu mai putem vorbi despre economie atâta timp cât nu reușim să depășim această criză sanitară și uitați că efectiv parcă nu învățăm nimic din ce s-a întâmplat acum un an de zile sau acum șase luni de zile. Nu poți să faci mereu și mereu aceleași greșeli. Iarăși suntem cu ATI-urile la maximum, acum se discută, după ce am micșorat numărul în ATI, cu 100 de paturi, acum se discută să mai mărim numărul la ATI, când suntem în plină criză. Nu există prevenție, nu există anticipare a unor pași. Mie domnul Rafila îmi explică foarte clar progresia și cum duc lucrurile. Din ce mi-a explicat mie, în patru-cinci zile deja avem un blocaj total în ATI. Și nimeni nu ia nicio măsură. Vorbim de totul și cu totul alte teme, dar nu vorbim de temele…”, a spus Marcel Ciolacu, într-un interviu pentru G4Media.ro.

Citeşte şi: Moţiunea simplă împotriva lui Claudiu Năsui a fost respinsă. Prima reacţie a ministrului Economiei

Marcel Ciolacu a spus că moţiunea de cenzură va viza şi reformele promise şi neîndeplinite de actuala guvernare.

„Eu nu am știință de nicio reformă. S-a vorbit de “fără penali în funcții publice”, văd că sunt pe la Iași, pe la Piatra Neamț, mai ales din arcul guvernamental. Am vorbit să nu mai existe traseism, văd că, cu toate că are și probleme primarul Iașiului e unul dintre traseiștii plecați de la PSD la PNL”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Am văzut că nici corupția nu mai este o temă, e o temă marginală, parcă așa a zis domnul Barna. Din “corupția ucide” acum a devenit o temă marginală. Dar oamenii mor pe capete. Ați văzut și intervenții la Onești, și spitalele care au ars. Cum a zis domnul Cîțu? Una este programul electoral, una e programul de guvernare. Sunt multe, multe minciuni spuse în campanie. Au spus că nu o să fie austeritate, chiar ne-au făcut pe noi mincinoși cand spuneam anul trecut că va fi austeritate. Sunt multe minciuni care încep să se vadă și să fie decontate”, a completat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu anunţă „un nou jaf naţional al coaliţiei de dreapta”