Ludovic Orban a dezvăluit numărul de infectaţi cu coronavirus înaintea GCS. „Am reuşit să stopăm creşterea”

Ludovic Orban a prezentat numărul infecţiilor cu noul coronavirus de vineri, 14 august, înaintea Grupului de Comunicare Strategică care, în mod normal face publice datele în fiecare zi la ora 13. Premierul a dat asigurări că autorităţile au reuşit să oprească creşterea şi tendinţa de răspândire a infecţiei.

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 09:34
Ludovic Orban a dezvăluit numărul de infectaţi cu coronavirus înaintea GCS. „Am reuşit să stopăm creşterea”

Întrebat dacă autorităţile iau în calcul amânarea alegerilor dacă se va depăşi pragul de 1.500 de infectări pe zi, Orban a explicat că autorităţile se raportează la o evoluţie şi nu la un număr de cazuri.

„Avem 1415 de cazuri. E oareceum pe un nivel de platou. Am reuşit să stopăm creşterea pentru că tendinţa de răspândire a virusului este o tendinţă de răspândire nu în progresie aritmetică, ci în progresie geometrică.

Sunt convins că avem capacitatea de a depăşi când mai bine această perioadă de a reveni la o viaţă normală”, a declarat Ludovic Orban care a participat vineri la inaugurarea tronsonului de conductă Craiova-Segarcea, aferent etapei I din conducta de transport Craiova-Segarcea-Calafat.

BILANŢ coronavirus 14 august România. 1.415 cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore. 473 de pacienţi la ATI şi 44 de decese