Ludovic Orban, reacţie dură după ce Florin Cîţu vrea să oprească votarea moţiunii. „Nimeni nu are voie să ameninţe parlamentarii PNL. Prezenţa la plen este obligatorie”

Preşedintele PNL a declarat că nimeni nu are voie să ameninţe parlamentarii liberali, după ce Florin Cîţu a anunţat că forul de conducere al partidului a decis aplicarea de sancţiuni în cazul senatorilor şi deputaţilor care fac demersuri în Parlament sau în afara lui pentru dărâmarea propriului Guvern.

08 sept. 2021, 15:05
Ludovic Orban, reacţie dură după ce Florin Cîţu vrea să oprească votarea moţiunii. „Nimeni nu are voie să ameninţe parlamentarii PNL. Prezenţa la plen este obligatorie”

Ludovic Orban a fost întrebat, miercuri, ce părere are despre faptul că parlamentarii PNL au fost ameninţaţi dacă participă la plenul reunit.

„Nimeni nu are voie să ameninţe parlamentarii PNL. Noi de-a lungul timpului – şi asta voi propune ca să nu existe niciun dubiu -, voi propune să participăm, dar să nu votăm. În ceea ce priveşte prezenţa la plen, ea nu este facultativă şi e obligatorie. Trebuie avut în vedere şi faptul că se derulează o procedură constituţională pe care s-a pronunţat CCR, pe care, dacă nu eşti prezent, poţi împiedica procedurile pentru moţiunea de cenzură”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Preşedintele PNL a explicat că nu a mai auzit de o astfel de decizie, care contravine Constituţiei sau regulamentelor parlamentare.

Citeşte şi: Florin Cîţu încearcă să blocheze moţiunea de cenzură: „Guvernul va sesiza CCR pentru conflict juridic între Guvern şi Parlament”

Ludovic Orban, despre ameninţările lui Cîţu. „Nu sunt speriat, de-a lungul timpului cei care au încercat să mă ameninţe”

„Nu sunt speriat, de-a lungul timpului cei care au încercat să mă ameninţe ştiu nu au avut niciodată sorţi de izbândă. Sunt un om cu frica lui Dumnezeu, sunt un om care nu pot să nu îmi fie frică, pe de altă parte dacă cineva mă ameninţă, nu face altceva decât să mă determine să fiu şi mai hotărât şi mai serios atunci când am convingerea că am dreptate”, a explicat Ludovic Orban.

Cât despre înlocuirea sa de la preşedinţia Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a dat de înţeles că nu are idee espre o astfel de propunere.”

„Probabil deja sunt destui care se gândesc că le-ar sta bine să fie preşedinte al Camerei Deputaţilor. Deja e şi competiţie, am văzut deja pe Sighiartău, l-am văzut pe Bode, pe Raluca Turcan”, a spus Orban.

Liderul PNL a reacţionat după ce Florin Cîţu a anunţat că forul de conducere al PNL poate sancţiona parlamentarii care se implică în votarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului.

Niciun parlamentar PNL nu va face demersuri în Parlament sau în afara lui pentru dărâmarea propriului Guvern şi a premierului desemnat de PNL, Florin Cîţu. În caz contrar, se vor supune sancţiunilor statutare, a transmis Florin Cîţu după şedinţa conducerii PNL.

„Se mandatează parlamentarii PNL să nu participe la plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului, la şedinţele BPR unde se va discuta calendarul moţiunii USR PLUS şi AUR, depusă nelegal până la verificarea legalităţii semnăturilor”, a spus Florin Cîţu, care a ţinut să completeze că „PNL nu va face Guvern cu PSD”.

La rândul său, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a afirmat că parlamentarii PNL care participă la ședințele din Parlament legate de moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR riscă ”sancțiuni graduale conform statutului PNL”.

Rareş Bogdan a spus că în ședința conducerii PNL nu s-a discutat despre excluderi din partid, ci despre ”sancțiuni graduale”, fără să explice însă despre ce sancțiuni e vorba.

”În BPN nu a rostit nimeni despre exclude, nimeni nu a folosit acest cuvânt. S-a discutat pe mandatarea parlamentarilor și sancțiuni statutare graduale. Ca să ajungi la excluderi din PNL e o chestiune de luni și de decizii”, a afirmat europarlamentarul liberal, conform G4Media.

Citeşte şi: Alexandru Nazare dă de pământ cu premierul Cîțu: Rectificarea crește deficitul cu 3.7 miliarde lei, bani care trebuie împrumutați suplimentar


loading...