Ludovic Orban, reacţie la anunţul lui Gabriel Oprea: „Face un PLAGIAT”

Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, a reacționat la anunţul lui Gabriel Oprea privind invitarea partidelor parlamentare la consultări pe tema Codului Fiscal, spunând că este "un plagiat", întrucât liberalii au fost primii care au lansat invitaţia la discuţii cu toate partidele parlamentare. 

06 aug. 2015, 09:31
Ludovic Orban, reacţie la anunţul lui Gabriel Oprea: „Face un PLAGIAT”

Ludovic Orban a criticat mişcarea generalului Oprea, declarând că este vorba despre un „plagiat”, întrucât „cei care au initiat deschiderea unei dezbateri importante pentru Romania sunt parlamentarii PNL”, scrie psnews.ro. 

„Domnul Oprea uita ca prima formatiune politica care a anuntat discutii serioase cu partidele parlamentare este PNL. Face un plagiat vizand faptul ca cetatenii romani nu sunt atenti la adresa publica, cei care au initiat deschiderea unei dezbateri importante pentru Romania sunt parlamentarii PNL. Dar cred ca toata lumea stie ca cei care au avut toata deschiderea pentru niste dezbateri in Romania e PNL.

Opozitia vine cu initiativa de a a duce la negocieri toate partidele politice; se doreste gasirea formulei ideale a Noului Cod Fiscal. E un semnal de individualizare a pozitiei celor de la UNPR, in mod evident, dar la oferta facuta de PNL nu e UNPR singurul care a raspuns, sa zicem asa, favorabil. Primul raspuns a venit din partea presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, care a declarat ca in masura in care intentiile noastre sunt serioase, este dispus sa se aseze la masa. Vreau sa mentionez ca nu e vorba de o discutie strict pe Codul Fiscal, pe noi ne intereseaza sa vorbim si de alte subiecte cum ar fi legea salarizarii pe sectorul public, sa discutam despre absorbtia fondurilor europene.”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă invitația la masa negocierilor adresată partidelor politice din partea UNPR poate fi privită ca o distanțare de PSD, Orban a răspuns: „Nu cred ca e o distantare de PSD, cred ca e o distantare de Victor Ponta pentru ca singurul care a avut o pozitie ostila fata de negocieri a fost Victor Ponta. Mesajul transmis de premierul interimar”. 

CITEŞTE ŞI Gabriel Oprea cheamă partidele la NEGOCIERI pe Codul Fiscal: „UNPR este O PUNTE între cele trei palate” VIDEO

UNPR vrea să îşi asume rolul de mediator în disputa pe tema Codului Fiscal, care ar urma să fie discutat, în Parlament, în sesiune extraordinară la finalul lunii august. Gabriel Oprea a anunţat, joi, că UNPR cheamă partidele la consultări înainte de dezbaterile din Parlament, arătând că partidul pe care îl conduce este „o punte” între cele trei palate. 

PNL a propus partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări pe tema macrostabilităţii economice, echipa desemnată de liberali pentru a demara negocieri fiind alcătuită din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache, a anunţat, luni, copreşedintele liberal Alina Gorghiu.