Orban, despre percheziţiile la primăria lui Chiliman: PNL are un statut, se va aplica indiferent de nume

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat joi că el personal nu știe nimic despre percheziţiile care îl vizează pe primarul Andrei Chiliaman. Totuşi, liderul PNL a precizat că în cazul în care vor fi probleme de integritate vor fi aplicate toate prevederile din Statutul noului PNL.

18 iun. 2015, 09:44
Orban, despre percheziţiile la primăria lui Chiliman: PNL are un statut, se va aplica indiferent de nume

Ludovic Orban a declarat că PNL va aplica criteriile statutare în cazul în care se descoperă că edilul sectorului 1 a comis ilegalităţi.

Citeşte şi: Percheziţii DNA la Primăria Sectorului 1. Primarul Andrei Chiliman ar fi vizat de anchetă

„Nu avem informații și nu avem ce comenta. Spre deosebire de PSD care spune că va introduce prevederi statutare privind integritate, PNL-ul are astfel de criterii și le va aplica indiferent de caz si cum se numește membrul PNL aflat într-o astfel de situația. Dar să nu punem carul înaintea boilor până nu știm ce se întâmplă„, a precizat Ludovic Orban.

Procurorii DNA fac joi percheziţii în 7 locații, situate în municipiul București, dintre care una este sediul unei instituții publice, într-un dosar de corupție și infracțiuni asimilate celor de corupție comise în perioada 2006 – 2015.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţii au loc şi la Primăria Sectorului 1. Primarul Andrei Chiliman ar fi vizat de ancheta în care este cercetat cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu. Edilul sectorului 1 ar urma să fie audiat la DNA Ploieşti.

 

loading...