Orban: Regulile deplasării în afara localităţii nu sunt stabilite, vor fi anunţate, cel mai probabil, în ultima zi a stării de urgenţă

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că deocamdată nu au fost stabilite clar regulile privind deplasarea în afara localităţilor după 15 mai, pentru că se evaluează riscul epidemiologic legat de fiecare tip de deplasare. O decizie în acest sens va fi anunţată de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, cel mai probabil, în ultima zi a stării de urgenţă, a mai precizat Orban. Întrebat cum comentează declarațiile contradictorii ale președintelui Iohannis și ale ministrului de Interne Marcel Vela pe tema condițiilor de părăsire a localității, Orban a spus: "Ceea ce a comunicat Președintele este sigur'.

RomaniaTV.net
07 mai 2020, 10:33
Orban: Regulile deplasării în afara localităţii nu sunt stabilite, vor fi anunţate, cel mai probabil, în ultima zi a stării de urgenţă

„Motivele pentru care se va permite părăsirea localităţi nu sunt încă stabilite în forma finală, pentru că evaluăm riscul epidemiologic legat de fiecare tip de deplasare şi când o să finalizăm evaluarea, cu siguranţă vom anunţa aceste măsuri. Decizia se va lua de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă printr-o hotărâre după declararea stării de alertă. Sigur, decizia se va lua, cel mai probabil, în ultima zi în care ne vom afla în starea de urgenţă care a fost instituită prin decretul preşedintelui aprobat de Parlament”, le-a declarat Ludovic Orban, la finalul vizitei la Uzina Ford Craiova.

Nelu Tătaru: Vârful epidemiei de coronavirus în România va fi probabil la sfârşitul acestei săptămâni

Întrebat cum comentează declarațiile contradictorii ale președintelui Iohannis și ale ministrului Vela pe tema condițiilor de părăsire a localității, Ludovic Orban a spus: „Eu comunic deciziile atunci când ele vor fi luate. Suntem într-o analiză, există mai multe variante. Ceea ce a comunicat Președintele este sigur. Dacă vor apărea și alte motive temeinice de părăsire a localității, evident ele vor fi incluse. Suntem într-o analiză a acestor motive de părăsire a localității. Când vom lua o decizie o vom anunța, iar această decizie va fi cuprinsă într-o hotărâre a Comitetului national pentru situatii speciale de urgentă după declararea stării de alertă.”

„Eu nu comentez ce spun colegii mei, eu aduc la cunostința oamenilor decizii. Motivele pentru care se va permite părăsirea localității nu sunt încă stabilite în forma finală”, a mai spus Ludovic Orban.