Ludovic Orban, replică pentru Marcel Ciolacu după ce a anunţat demisia din Parlament. „O minciună sfruntată! Este praf în ochii românilor”

Ludovic Orban, replică pentru Marcel Ciolacu, după ce liderul PSD a anunţat că demisionează din Parlament în ultima zi din mandat pentru a nu beneficia de pensie specială. Preşedintele PNL a catalogat declaraţiile lui Ciolacu despre "o minciună sfruntată, praf în ochii românilor".

23 nov. 2020, 22:45
Ludovic Orban, replică pentru Marcel Ciolacu după ce a anunţat demisia din Parlament. „O minciună sfruntată! Este praf în ochii românilor”
Orban, replică pentru Marcel Ciolacu după ce demisionează din Parlament

Orban consideră că soluţia nu este demisia din Parlament, ci modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor. Mai mult, preşedintele PNL i-a propus lui Marcel Ciolacu, care este preşedintele Camerei Deputaţilor, să convoace plenul reunit pentru a abroga prevederile prin care parlamentarii primesc pensie specială.

„O minciună mai gogonată mai rar mi-a fost dat să aud. Sunt obișnuit cu PSD că minte și când respiră, dar n-aș fi crezut că sunt capabili de o asemenea demagogie mincinoasă”, a declarat Ludovic Orban, la Realitatea PLUS.

Citeşte şi: Parlamentarii USR îşi vor da demisia pentru a nu primi pensie specială. Dan Barna: „Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiţi”

Ludovic Orban, replică pentru Marcel Ciolacu după ce a anunţat demisia din Parlament. „PSD a inventat pensiile speciale”

„În primul rând , dl Ciolacu și cu ceilalţi pesedisti, pe care i-a anunțat că își dau demisia ca să nu mai beneficieze de pensie specială, cei mai multi au mai multe mandate, deci ei deja beneficiază de pensii speciale. Ciolacu are un mandat întreg, 2012-2016, fiind la un al doilea mandat.

În al doilea rând, să minți cu atâta nerușinare românii, spunând că dacă îți dai demisia înainte de finalizarea mandatului tu nu mai beneficiezi de pensie specială, este de neacceptat. Pentru că nu este adevărat că cine isi da demisia nu mai beneficiază. Se calculeaza pensia cu perioada din mandat, 4 ani de mandat indemnizatia din acest mandat cu o zi în minus.

Este practic… Nici nu pot sa calific. PSD a inventat pensiile speciale”, a precizat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Demagogia asta e pur simplu o minciună sfruntată”

Orban a amintit că statulul deputaților şi senatorilor s-a modificat legislatura trecuta, iar singurul partid care a votat împotrivă a fost PNL.

„Soluția nu e asta: să-și dea cineva demisia înainte de expirarea mandatului. Îi solicit lui Marcel Ciolacu, dacă vrea (…), să convoace şi să propună modificarea Statutului, abrogarea articolului 49 , astfel încât să nu mai beneficieze niciun parlamentar de pensie specială.

Că demagogia asta e pur simplu o minciună sfruntată, praf aruncat în ochii alegătorilor. Nu numai președintele PSD și pesediştii cochetează cu aceasta demagogie”, a declarat Ludovic Orban, conform sursei citate.

„În privința celor de la PSD, este absolut revoltător. Aproape toate pensiile speciale au fost instituite prin legi adoptate cu majoritate PSD, la inițiativa PSD. Pensiile speciale pentru parlamentari au fost introduse pe finalul legislaturii trecute, singurul partid care s-a opus și am și încercat să boicotăm cvorumul, a fost Patrtidul Național Liberal. Și la finalul legislaturii trecute domnul Dragnea, însoțit de domnul Ciolacu, au anunțat că își depun demisia să nu beneficieze de pensii speciale”, a declarat Orban.

Orban, soluţia pentru eliminarea pensiilor speciale. „Soluția simplă este prin abrogarea articolului”

Președintele PNL susţine că „soluția simplă este prin abrogarea articolului. Odată cu abrogarea acestei prevederi din Legea statutului deputaților și senatorilor, niciun parlamentar nu va mai beneficia de pensia specială, ci numai de pensia potrivit contributivităţii. (…)

Sunt șocat de lipsa totală de respect a PSD faţă de români, (…) Orice parlamentar care vrea să câștige voturi prin această minciuna gogonată să convoace un plen reunit să se dezbată proiect de lege şi în felul acesta se vor desfiinţa pensiile speciale.

Ele au mai fost desființate printr-un proiect de lege al PNL, dar care a fost declarat neconstituțional”, a mai precizat Orban.

Reacţia preşedintelui PNL vine după ce Marcel Ciolacu a anunţat că va demisiona din Parlament în ultima zi din mandat pentru a nu beneficia de pensie specială.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu nu va beneficia de pensie specială. ”Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat”