Parlamentarii USR îşi vor da demisia pentru a nu primi pensie specială. Dan Barna: „Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiţi”

Parlamentarii USR îşi vor da demisia din funcţie, marţi, pentru a nu beneficia de pensie specială. Anunţul a fost făcut de Dan Barna, liderul USR, care a precizat că Alianţa USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale "condiţie esenţială pentru participarea la orice coaliţie de guvernare".

23 nov. 2020, 22:09
Parlamentarii USR îşi vor da demisia pentru a nu primi pensie specială. Dan Barna: „Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiţi”
Parlamentarii USR îşi vor da demisia

Toţi senatorii şi deputaţii USR vor demisiona, marţi, pentru a nu beneficia de pensie specială.

„Mâine dimineaţă, deputaţii şi senatorii USR îşi vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială. Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiţi din această ţară. Să reprezinţi voinţa populară este o onoare, nu o corvoadă”, a scris liderul USR, Dan Barna.

Citeşte şi: Florin Roman spune de ce este amânată decizia privind impozitarea pensiilor speciale la CCR: 6 din cei 9 judecători au pensii speciale

Parlamentarii USR îşi vor da demisia pentru a nu avea pensii speciale. „USR urmăreşte eliminarea acestor pensii”

Dan Barna a amintit că USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale o „condiţie esenţială pentru participarea la orice coaliţie de guvernare”.

„Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmăreşte eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată. Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat”, a mai mai precizat Barna, într-un mesaj pe Facebook.

Citeşte şi: Pensii 2020. Impozitarea pensiilor speciale cu 85%, amânată de CCR după alegerile parlamentare

Citeşte şi: Şedinţa de Guvern. A fost aprobată rectificarea bugetară. Florin Cîţu: „Deficitul bugetar pentru anul 2020 a fost majorat la 9,1 la sută din PIB”

La rândul său, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensia specială cuvenită doar parlamentarilor care au mandate întregi.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu nu va beneficia de pensie specială. ”Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat”