Ludovic Orban revine cu declaraţii acide la adresa PSD: Dispreţuiesc opinia publică şi îţi bat joc de români

Ludovic Orban revine cu declaraţii acide la adresa PSD, după ce marţi, social-democraţii, au reuşit prin votul lor să îl pună pe Florin Iordache la şefia Consiliului Legislativ. Premierul spune despre pesedişti că dispreţuiesc opinia publică şi îşi bat joc de români.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 10:29
Ludovic Orban revine cu declaraţii acide la adresa PSD: Dispreţuiesc opinia publică şi îţi bat joc de români

„Vedeţi ce înseamnă un Parlament iresponsabil. Pe lângă noianul de decizii absurde, s-a văzut ieri ce înseamnă o majoritate iresponabilă care a fost capabilă să pună în fruntea uneia dintre cele mai importante instituţii ale statului – Consiliul Legislativ – un personaj toxic precum Florin Iordache, arătând că majoritatea PSD şi a celorlalţi care au votat că sunt literlamente iresponsabili. Dispreţuiesc opinia publică şi îţi bat joc de români.”, a declarat Ludovic Orban.

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit ca Florin Iordache să fie preşedinte al Consiliului Legislativ. 

Au fost 185 de voturi „pentru” şi 42 de voturi „împotrivă” la Florin Iordache. Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR a avut două voturi „pentru” şi 226 de voturi contra, iar Augustin Zegrean, propus de PNL a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”.

Consiliul Legislativ vine cu aviz pe toate proiectele de lege depuse în Parlament înainte ca acestea să intre în dezbaterea celor două Camere. Şefii instituţiei sunt numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, dar legea nu prevede o limită de mandat şi nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. De aceea, Florin Iordache va primi mandat pe viaţă.

Mircea Cărtărescu, critici dure la adresa PNL după decizia luată în Parlament

„Dacă puterea actuală n-a reușit să-l împiedice pe Florin Iordache să se-nscăuneze pe viață la șefia Consiliului Legislativ, ea nu se mai poate numi putere, ci neputință”, a precizat scriitorul Mircea Cărtărescu pe pagina sa de Facebook.